Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Bursa

Bursa is de op drie na grootste stad in Turkije, na Istanbul, Ankara en Ízmir. Het is naast een universiteitsstad ook een stad met een bruisende industrie. Daarnaast is het heerlijk vertoeven als toerist: er zijn vele hotels all inclusive in Bursa te vinden. Ga dus op vakantie naar Bursa!

Bezienswaardigheden Bursa

Bursa was ooit de hoofdstad van het Osmaanse rijk, en kent dus een rijke geschiedenis. Een ideale bestemming mocht je van cultuur houden! Bursa wordt ook wel 'Groene Bursa' genoemd dankzij de vele natuur die deze regio rijk is. Er zijn vele natuurparken en tuinen, zelfs middenin de stad! Ook zijn er net zoals in veel andere Turkse steden prachtige moskeeën te vinden die zeker een bezoek waard zijn. Naast de natuur en de moskeeën zijn er ook een aantal andere hotspots die je zeker niet mag missen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het nationale Uludag park, de stadsmuren en het Muradiye complex.

Skiën in Bursa

Bursa kent een van de grootste skigebieden van Turkije, het gebied is bijna dertig kilometer lang en kent zo'n 24 liften. Ideaal dus als je op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie! 
Mocht je minder van skiën houden, dan is er ook veel waterpret te beleven. Ga bijvoorbeeld op een boottocht, of duiken!

Botanische stadstuin

Door het gematigde klimaat, kent Bursa een rijke flora. Ga eens op bezoek bij de stadstuin, die gevestigd is midden in het centrum van de stad. Hier kan je helemaal tot rust komen en genieten van alle bloemen en planten om je heen. Mocht je genoeg uitgerust zijn, dan kan je heerlijk een diner bij een van de traditionele Turkse restaurants nuttigen. Dat is nog eens genieten!

Wanneer op vakantie naar Bursa?

Bursa heeft een typisch mediterraans klimaat. De zomers zijn dus erg heet, en de winters nogal zacht. Als je van de hitte houdt, dan kan je prima in de zomer gaan. Mocht je een wat gematigdere temperatuur prefereren, dan kan je beter in de winter gaan. In mei, juni, september en oktober is het klimaat op zijn best. In mei en juni is het ongeveer 25 graden in Bursa, in september en oktober zo rond de 20 graden. Ook als je dus niet van de enorme Turkse hitte houdt, is Bursa een ideale vakantiebestemming.

Vakantie naar Bursa

Bekijk ons uitgebreide aanbod aan vakanties naar Bursa en geniet van een zorgeloze vakantie!

Bekijk nu de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again