Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Hammamet

Kilometers lange droomstranden met fijn zand en bezienswaardigheden uit meer dan 3000 jaar geschiedenis - een vakantie in Hammamet in Tunesië biedt tegelijkertijd ontspanning en afwisseling.

Bezienswaardigheden Hammamet

Hammamet Medina: shopliefhebbers kunnen hun hart ophalen met een bezoek aan de medina van Hammamet. Struin door alle kleine winkeltjes en shop nieuwe items voor jouw kledingkast.

Pupput:
op deze archeologische vindplaats zijn restanten uit de Romeinse tijd te bewonderen voortkomend uit de eeuwenoude geschiedenis. Vroeger schijnt er op deze plaats een capitool, een theater en een amfitheater te hebben gestaan. Hier zijn geen restanten meer van terug te zien. Wel zijn er restanten zichtbaar van aquaducten, wateropslagplaatsen, enkele gebouwen met mozaïeken en baden. 

Fort Hammamet:
dit fort is een van de vele militaire versterkingen die langs de Tunesische kust zijn verspreid om de kustlijn te verdedigen. Het bastion werd gebouwd in 893. Rond 1463 werd het aanzienlijk uitgebreid om ook dienst te doen als residentie van de stadsbestuurder. Het monument werd veranderd in kazerne na de oprichting van het Franse protectoraat over Tunesië in 1881.

Aquapark Flipper:
dit is het grootste aquapark van Tunesië. Het park biedt tal van spectaculaire en spannende glijbanen. Een dag vol waterpret en ontspanning aan de rand van het zwembad!

Weer in Hammamet

Hammamet kent een mediterraans klimaat met warme droge zomers en zachte winters. Door de zachte winters is Hammamet ook erg populair als winterzon bestemming maar het temperatuur kan gedurende de winter wel dalen. De zomers zijn daarin tegen aangenaam warm, ideaal om het strand of het zwembad op te zoeken. Zowel in de zomer als in de winter valt er weinig neerslag. De maand juli is hier het droogst terwijl oktober weer de natste maand is.

Praktische informatie Hammamet

  • Tijdsverschil: zomer -1 uur, in de winter is er geen tijdverschil
  • Reisduur: ca. 3 uur vliegen
  • Taal: Arabisch
  • Valuta: Tunesische dinar
  • Voltage: je hebt geen wereldstekker nodig

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again