Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Vakantie naar de Golf Van Hammamet

Hammamet is met voorsprong de meest populaire badplaats van Tunesië,  en vooral een vakantiebestemming voor zonaanbidders. De drukte is er gelukkig nog niet vergelijkbaar met die van een Spaanse Costa. De binnenstad van Hammamet is zoals je die verwacht van een Tunesische kustplaats. Een crèmekleurige medina met witte huisjes en blauwe ornamenten, met een stevige muur er omheen, daterend uit de vijftiende eeuw. Toen heette het Pupput. Hammamet, gelegen aan de noordelijke zijde van de gelijknamige Golf, ligt halverwege de route Tunis- Sousse. Pas veel later ontdekten de toen rijke Europeanen de uitgestrekte zachte zandstranden van deze mysterieuze stad.

Bezienswaardigheden Golf van Hammamet

Sousse is, samen met Monastir en Tozeur, de toeristische blikvanger van Tunesië. Met zijn lange, witte zandstranden tot in het toeristisch dorpje Port El Kantaoui, is het de ideale bestemming voor toeristen die houden van zon, zee en strand. De meeste hotels liggen dicht bij het strand. Naast een imposante moskee vind je er een museum in het fort en een klooster uit de zevende eeuw. Dat deed oorspronkelijk dienst als bescherming van de kust tegen de vijanden. De nabijgelegen catacomben brengen je langs een ondergronds labyrint, waarin meer dan vijfduizend christenen liggen begraven. Het nabijgelegen havenstadje Port El Kantaoui is zeker ook de moeite waard om te ontdekken. Het klooster, het mausoleum en de indrukwekkende moskee, zijn dan weer de belangrijkste troeven van Monastir. Hou je van rust, midden een groen decor? Dan is Tozeur, met zijn honderdduizenden gastvrij wuivende palmbomen midden een groene oase in de woestijn, zeker iets voor jou. Ooit lag de stad langs een strategische route voor karavanen dwars door de Sahara. Hammamet heeft ook liefhebbers van geschiedenis en cultuur veel te bieden. Je ontdekt er een authentieke kasba (Arabisch fort) uit de vijftiende eeuw. En dan zijn er nog de oude, maar goed bewaard gebleven stadsmuren uit de 10e eeuw. Hammamet Zuid is the place to be voor fuifnummers. En golfliefhebbers beschikken er over meerdere en prachtig aangelegde golfbanen.

Klimaat Golf van Hammamet

Hammamet heeft een mediterraan klimaat, met hete en droge zomers en ongewoon milde winters. De gemiddelde jaartemperatuur schommelt er rond de 23 graden. Er zijn 208 droge dagen zonder regen met een gemiddelde luchtvochtigheid is 66 procent en een Uv-index van 5. De Sahara zorgt voor hitte en droogte, en de Middellandse Zee voor koelte en vochtigheid. Omdat de temperatuur schommelt tussen 26 en 30 graden en er bijna geen regen valt, zijn mei, juni en september de beste maanden voor vakantie in Hammamet.

De Tunesische keuken

De Tunesische keuken is ook de keuken van Hammamet met veel kruiden en specerijen. Ee typisch voorbeeld harissa, pasta van chilipepers, knoflook en kruiden. De Tunesische keuken maakt vooral gebruik van verse producten en veel olijfolie. Vooral vis en zeker tonijn staat er centraal.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze vakantie naar de Golf van Hammamet? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk nu de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again