Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Vakantie Vera

Vera is een prima bestemming voor een heerlijke vakantie. Vera ligt in het zuiden van Spanje, in Andalusië in de provincie Almería. Vera is een welvarende renaissance stad en ligt op slecht zes kilometer van het strand, Playa de Vera. Vera heeft je veel op het gebied van architectuur en folklore te bieden. Het heeft leuke winkels, cafés en gezellige restaurantjes waar onder andere heerlijke Spaanse tapas en andere lokale heerlijkheden worden geserveerd. In Vera worden regelmatig (straat-)feesten gehouden. De stierenvechtarena uit 1879, Plaza de Toros, is het decor voor deze feesten en natuurlijk de stierengevechten. Ook kent Vera een bruisend nachtleven. 

Playa de Vera is sinds 1990 tot een belangrijk centrum voor nudisme / naturisme uitgegroeid. Het is zelfs een van de grootste van Europa. Maar ook de niet-naturisten komen op Playa de Vera uitgebreid aan hun trekken. Behalve een verfrissende duik in de zee en lekker zonnebaden op de witte zandstranden met palmbomen, vind je hier leuke winkels, prachtige clubhuizen en golfbanen. Het hier gelegen Parque Acuatico Aquavera met vette glijbanen biedt waterpret voor jong en oud.

De bezienswaardigheden van Vera

Plaza de Toros
Hoewel niet iedereen het stierenvechten weet te waarderen, moet je dit indrukwekkende, prachtige, onlangs gerestaureerde en goed onderhouden bouwwerk absoluut gaan bekijken. Je stapt zo de arena binnen en er is een mini museum dat je kunt bekijken. Het is de oudste stierenvechtarena in de provincie Almería

Cerro del Espíritu Santo 
Wie van een mooi uitzicht over Vera wilt genieten, moet de Cerro del Espíritu Santo beklimmen. Dit neemt ongeveer een half uurtje in beslag. Via trappen met brede tredes en vlakke stukken is de klim naar boven goed te doen. In verband met de warmte kun je dit uitstapje het beste ´s ochtends of ´s avonds (zonsondergang) ondernemen.   

Iglesia de Nuestra Senora de la Encarnacion
Vergis je niet, de buitenkant van de Iglesia de Nuestra Senora de la Encarnacion is robuust en sober. De binnenkant echter staat daarmee in schril contrast met haar pracht en praal en schitterende altaren met kunstig houtsnijwerk. Deze kerk werd een paar eeuwen geleden als een fort gebouw om Vera tegen piraten te beschermen.

In de omgeving van Vera

Cabo de Gata
Maak beslist een dagtrip naar Cabo de Gata, een beschermd nationaal park én kustgebeid. Het is ruim 45.000 hectare groot en vulkanisch van oorsprong. Hier vind je adembenemende landschappen en vele schilderachtige dorpjes. Ongerepte baaien, indrukwekkende duinen, diepe kloven en natuurlijke zoutmeren en semi-woestijngebied. Je vindt het allemaal in Cabo de Gata met haar prachtige uitzichten en unieke locaties. In deze meer dan indrukwekkende omgeving kun je bovendien talloze activiteiten ondernemen zoals duiken of paardrijden. 

Neem vooral je zwemspullen mee, de stranden van dit natuurpark behoren tot de beste stranden (blauwe vlag) van Spanje. Hier leer je de echte betekenis van hemel op aarde kennen.

De beste reistijd naar Vera  

Wil je ook deze geweldige vakantie in Vera beleven? Dan moet je met het boeken van je vakantie naar Vera rekening met het volgende houden. Vera kent een warm steppe klimaat. In de maanden mei tot en met oktober is de temperatuur echter aangenaam. Met een gemiddelde temperatuur van 29° C zijn juli en augustus de warmste maanden. De "koudste" maanden zijn december, januari en februari. Heel het jaar door is er weinig kans op neerslag. De droogste maanden zijn april tot en met augustus. 

Je bereikt deze heerlijke vakantiebestemming eenvoudig via Aeropuerto de Almería, op 65 kilometer afstand van Vera of via Lorca, dat op 50 kilometer afstand van Vera ligt.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze vakantie naar Vera? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again