Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Vakantie Valencia

Heb jij wel eens gedacht aan een Valencia vakantie? Als je aan een mooie stad in Spanje denkt, denk je misschien vaak aan Barcelona, Madrid of Sevilla, maar vergeet Valencia niet. Valencia heeft prachtige gekleurde straatjes en je waant je in een sprookje. Daarnaast geeft het Ciudad de las Artes y las Ciencias een gehele eigentijdse aanblik. Daarnaast mogen we natuurlijk het strand niet vergeten. Bewonder Valencia!

Bezienswaardigheden Valencia

Het oude stadscentrum 
Het oude stadscentrum met kathedraal la Seu is een aanrader. De gebouwen zijn mooi onderhouden en het is een genot om met een lekker ijsje in dit gedeelte van de stad rond te lopen. De oude volkswijk Barrio del Carmen levert gegarandeerd prachtige plaatjes op. El Miguelete maakt dat plaatje typisch Valenciaans. 

Park Jardines de Turia 
Valencia is voor een groot gedeelte een groene stad. Dit komt doordat er een park aangelegd is in de oude drooggelegde rivier de Turia. Dit park is maar liefst 9 kilometer lang en heeft vele mooie plekjes om te picknicken, te sporten of gewoon te ontspannen. 

Ciudad de las Artes y las Ciencias 
In de oude rivier Turia is deze 'wetenschapsstad' gebouwd. Het ontwerp is van Calatrava en absoluut het bekijken waard. Daarnaast valt er veel te ontdekken in het mooiste aquarium dat Spanje kent, l'oceanographic of in het wetenschapsmuseum. 

Het strand 
Je kunt Valencia niet verlaten voor je het strand hebt gezien. Het strand van Valencia is heel relaxed en je kunt hier een heerlijke dag of dagen chillen. Typische Spaanse gerechten zoals tapas en paella zijn hier op hun best. Daarnaast kent het Valenciaanse strand hele fijne strandtenten en barretjes. Salud!

Toptip!

Nederlanders zijn fietsen gewend, maar als je in het buiteland komt merk je al snel dat fietsen daar niet zo normaal is als bij ons. Toch is het een aanrader om in Valencia te fietsen. Je ziet veel van deze gevarieerde stad. Tip: Neem de vroegere rivierbedding van de Turia als uitgangspunt.

Het klimaat van Valencia

Het mediterrane klimaat van Valencia is aangenaam. De gemiddelde temperatuur in een jaar is ongeveer 22 graden. De zomers zijn droog en warm. Van mei tot en met oktober is de kans op mooi weer in Valencia het grootst.

Snorkelen, duiken en surfen in Valencia

Ook voor snorkelen, duiken en surfen kun je in Valencia terecht. Diverse aanbieders bieden snorkel- en duikexcursies aan. Surfen kun je het beste op het strand van Valencia. De herfst of de winter zijn hiervoor wel het meest geschikt. 

  


Dit is nog maar een tipje van de sluier van hoe een vakantie in Valencia kan zijn. Wil jij het zelf beleven en wil jij genieten van een Spaanse sangria na een surfmiddag of slenter je liever door de Valenciaanse binnenstad op zoek naar een tapasbarretje? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod aan vakanties naar Valencia en profiteer van scherpe prijzen. Hasta la vista!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again