Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

✔ Vakantie Murcia

Deze zonovergoten stad in het oosten van Spanje is zonder twijfel een van de beste plekken om te genieten van fascinerende geschiedenis, lekker eten en grootse architectuur. Het is daarnaast ook een type stad waar het lijkt dat niemand haast heeft. Kies er daarom ook zeker voor om je schema niet vol te plannen en maximaal twee hoogtepunten per dag te doen. Hierdoor heb je alle tijd om te blijven hangen in de mooie pleinen en tuinen.

Bezienswaardigheden & highlights Murcia

Santa Maria kathedraal
De kathedraal is een van de bekendste monumenten van de stad en staat bekend als een ware schat. Het staat vooral bekend als een speelse mix van diverse soorten bouwstijlen. De voorgevel die is zonder twijfel erg verbluffend. Denk hierbij aan opvallende zuilen en sculpturen. Binnen verken je de weelderig versierde kapellen en ontdek je het imposante graf van koning Alfonso X. Er is ook nog eens een klokkentoren van maar liefst 83 meter hoog te bewonderen. Deze toren is de op een na hoogste van het land.

Real Casino de Murcia
Nog een beroemd herkenningspunt van het altijd mooie Murcia is een luxe privé-herenclub. Deze plek wordt vooral door mensen bezocht die maar al te graag zien en gezien worden. Gebouwd door en voor de rijke elite, is het vandaag de dag nog steeds een luxe club. Je kunt echter wel een rondleiding boeken, zodat je met eigen ogen het weelderige interieur kunt zien. Bekijk de balzaal met fresco's en een grote binnenplaats naar het voorbeeld van de paleizen van Andalusië. 

Plaza de las Flores

Niet ver van de imposante kathedraal vind je het mooiste plein van de stad, Plaza de las Flores. Het dankt zijn naam aan de vele bloemistenwinkels, die nog steeds in bedrijf zijn. Het is de perfecte plek om te genieten van een kopje koffie. Tijdens de verzengende zomers van deze bruizende stad trekken de locals naar deze koele oase. Het heeft veel schaduwrijke plekken en kleurrijke bloementuinen, en de meest verbluffende zijn de oude ficusbomen. Dit gebied is het oudste park van Murcia en is sinds het midden van de 19e eeuw geopend. Ook is deze plek een van de eerste in zijn soort in Spanje. 

Monteagudo kasteel
Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Murcia, die je een heel leven lang bij gaat blijven. bevindt zich niet ver van deze gezellige stad. Het Monteagudo-kasteel ligt bovenop een stoffige en een ruige kalksteenoogst. Dit geheel wordt ook nog eens extra bekroond door een prachtig en indrukwekkkend wit Christusbeeld. Het kasteel, ontworpen om vele aanvallen te kunnen weerstaan, werd gedurende 250 jaar gebruikt voor verdediging door de Moren. Na het heroveren door de christenen, nam vervolgens koning Alfonso X het kasteel over als zijn Murcische residentie.

Boek jouw vakantie naar Murcia

Kies je voor een vakantie Murcia, dan weet je zeker dat je je geen enkel moment verveelt. Zon, cultuur en lekker eten, deze Spaanse stad heeft het je allemaal te bieden.

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again