Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Menorca

Een hoofdstad genoemd naar Hannibals kleine broer Mago, ruige kusten, de op één na grootste natuurlijke haven ter wereld, pittoreske baaien, Caribische stranden met kristalhelder water en groene bossen in het binnenland van het eiland. Dit alles geeft Menorca een heel bijzonder en uniek karakter. Ontdek het betoverende Balearen eiland!

Bezienswaardigheden Menorca

Menorca, het meest noordoostelijke Baleareneiland, betovert met ongerepte natuur, cultuur en een uitstekende keuken. In tegenstelling tot zijn "grote zus" Mallorca hebben de vakantiegangers Menorca pas later als bestemming ontdekt en zelfs vandaag de dag wordt het eiland nog steeds beschouwd als een insider tip. De ongerepte natuur, de Caribische stranden en de afgelegen baaien maken Menorca een ideale bestemming voor iedereen die een rustige strandvakantie wil beleven.

De mooiste vakantieoorden op Menorca

Het zuidoosten: met zijn traditionele natuurlijke haven en de historische oude stad. De eilandhoofdstad Mahón presenteert zich van haar mooiste kant. In de kleine vakantieoorden Es Castell, S'Algar en Cala'n Porter in het zuidoosten van het eiland nodigen kleine baaien met zacht glooiende zandstranden uit om te zonnebaden en ontspannen. In het ruime vakantiedorp Son Bou aan de zuidkust vind je, naast enkele bars en restaurants, fantastische zwemmogelijkheden op het langste zandstrand van het eiland.

Het noorden: in de buurt van Playa de Fornells, aan de noordkust, vind je de enige 18-holes golfbaan van het eiland. De kleine vakantieplaats Arenal d'en Castell biedt met zijn vlakke, glooiende zandstranden ideale omstandigheden voor gezinnen.

Het zuidwesten: in het kleine dorpje Cala Galdana, ook wel bekend als de parel van de Middellandse Zee, vind je naast het prachtige strand een aantal bars, restaurants en winkels. Op het zuidwestelijke puntje van het eiland ligt Cala'n Bosch/Son Xoriguer, het toeristische centrum van Menorca. Hier, tijdens het hoogseizoen, zorgt een breed scala aan vrijetijds- en sportfaciliteiten voor een welkome afwisseling. In de vakantiegebieden Cala Santandria en Cala Blanca vind je talrijke kleine, met rotsen omzoomde baaien. Een bezoek aan de voormalige eilandhoofdstad Ciutadella met zijn haven, het stadhuis en de kathedraal is ook de moeite waard.

Het centrum: in het binnenland van het eiland vind je het hoogst gelegen dorp van Menorca - Ferreries, dat wordt gedomineerd door witte huisgevels en zo de typische Menorcaanse charme uitstraalt. Bezoek bijvoorbeeld de boerenmarkt, die altijd op zaterdag wordt gehouden, waar je de typische lederen sandalen, specialiteiten en handgemaakte sieraden kunt kopen.
 
Cultureel openluchtmuseum: op het hele eiland vind je meer dan 1000 megalithische monumenten. Bewonder de indrukwekkende overblijfselen van talaiots (wachttorens), navetas (schepen van de doden) en taulas (tafels). Het landschap wordt ook gedomineerd door parels, droge stenen muren, waarvan de totale lengte wordt geschat op ongeveer 15.000 km.

Aqua Center: een ideaal dagje weg voor gezinnen - vooral kinderen zullen dol zijn op dit gevarieerde waterpark!

Traditionele feesten: ter ere van de beschermheilige worden in de zomermaanden in vele dorpen kleurrijke feesten en optochten gehouden. Elk feest heeft zijn eigen dansen, muziek en kostuums, die van generatie op generatie worden doorgegeven. De beroemdste is het Sant Joan-feest in Ciutadella.

De mooiste stranden van Menorca

Menorca biedt ongeveer 100 baaien en stranden, waarvan sommige nog onaangeroerd zijn en alleen te voet te bereiken zijn:

Cala Blanca: de Cala Blanca, de "witte baai", dankt zijn naam aan de kleur van het zand.

Cala'n Bosch: het zuidwesten wordt gekenmerkt door rustige, kleine baaitjes en stranden en biedt goede watersportmogelijkheden.

Cala Galdana: de baai aan de zuidwestkust wordt met zijn kristalhelder water beschouwd als een van de mooiste zwembaaien van het hele Middellandse Zeegebied.

Son Bou: het langste zandstrand van Menorca (ca. 3 km) is omgeven door duinen en een natuurreservaat. Het loopt rustig af in het water en is ideaal voor gezinnen.

Son Parc: de halvemaanvormige baai van Son Parc met zijn witte zand en het brede ondiepe water biedt ideale zwemomstandigheden, vooral voor kinderen.

Playa de Fornells: watersporters zullen in hun element zijn op de smalle zandstrepen in en rond Fornells.

Sport & recreatie in Menorca

Wandelen: ontdek de schoonheid van Menorca op een van de vele wandelroutes. Of het nu gaat om een wandeling langs de kust of een wandeling naar het hoogste punt van het eiland, Monte Toro, met een prachtig uitzicht over Menorca, er is een route voor iedereen!

Watersport: ontdek de kust per kajak vanaf het water en bewonder unieke rotsformaties. In alle grotere resorts vind je lokale watersportaanbieders. Bovendien hebben de wateren van Menorca de grootste vispopulatie van de Balearen, dus het is altijd de moeite waard om hier te duiken.

Winkelmogelijkheden

Abarcas: deze eenvoudige sandalen maken net zo goed deel uit van Menorca als het strand en de zon. Ze zijn gemaakt van autobanden en zijn daarom bijna onverwoestbaar en heerlijk comfortabel. Je kunt ze het beste ter plaatse in Es Mercadal kopen.

Mahón: bezoek in de hoofdstad van Menorca de markthal, die zich in het klooster van het voormalige karmelietenklooster bevindt. Hier moet je de typische worst- en kaasspecialiteiten proberen en op zoek gaan naar souvenirs.

Restaurants, cafés & nachtleven op Menorca

Grotten van Xoroi: de Cova d' Xoroi bied je een onvergetelijke ervaring. Met sfeervolle muziek kun je hier fantastische zonsondergangen beleven. Daarna kun je in opperbeste stemming feesten - meestal tot zonsopgang.

JazzBah: de hipste club in Ciutadella bevindt zich op dit moment op een dakterras met een panoramisch uitzicht over de daken van de stad. Regelmatig wordt hier live muziek van jazzbands gespeeld.

Es Barranc: al meer dan 15 jaar staat het restaurant in Cala Galdana bekend om zijn visgerechten. Het familiebedrijf onderhoudt zelf enkele vis- en kreeftentanks om alleen de meest verse en beste visgerechten voor zijn gasten te bereiden.

Boek jouw vakantie naar Menorca

Nieuwsgierig geworden naar Menorca? Boek snel jouw vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again