Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Vakantie Madrid

Madrid heeft veel te bieden. Tijdens je Madrid vakantie kun je lekker tapas eten of uitgebreid shoppen in één van de mooie winkelstraten. Houd je meer van cultuur? Bewonder dan de kunstwerken van bijvoorbeeld Rafael in het Museo Nacional del Prado. Er zijn voorbeelden genoeg die op het to do - lijstje in Madrid kunnen. Ontdek het zelf.

Bezienswaardigheden Madrid

Bezoek het Koninklijk Paleis 
Bezoek het grootste koninklijke paleis van de wereld, namelijk het koninklijk paleis van Madrid. Dit paleis is de huidige werkplaats van de koning van Spanje. Dit paleis heeft meer dan 3000 kamers en als je geluk hebt kun je ook nog gratis naar binnen. Check hiervoor wel de site van het paleis. 
  
Bezoek een foodmarkt 
Madrid kent veel foodmarkten. Je vindt ze in bijna elke wijk. De oudste is de Mercado San Miguel. Deze is mooi, maar staar je niet blind op deze ene. In de wijk Chueca vind je bijvoorbeeld Mercado San Antón. Deze foodmarkt heeft veel Spaanse lekkernijen en een topplek om dit lekker op te eten, namelijk een dakterras. 

Bewonder de mooie parken 
Madrid kent vele mooie parken. Eén van de voorbeelden is Parque del Buen Retiro. Dit is het bekendste park van Madrid en was vroeger het privépark van de koninklijke familie. Daarmee zegt het al genoeg, want mooi is het zeker. Het is groot genoeg en bevat vele mooie elementen, zoals het Palacio de Cristal. 
  
Bewonder de mooie pleinen 
Naast veel parken, kent Madrid ook veel mooie pleinen. Het oudste plein, Plaza de la Villa, is zeker een bezoekje waard. Je waant je hier even in het verleden. Zoek je iets kleurrijks? Bezoek dan Plaza Mayor. Rondom dit plein vind je veel gekleurde woonhuizen.

Bewonder Madrid per fiets

Een absolute tip is Madrid per fiets te ontdekken. Madrid is enorm uitgestrekt en het is een ruim opgezette stad, waardoor het geschikt is om te fietsen. Per fiets zie je weer net iets meer dan met de bus, auto of een ander vervoermiddel en het gaat sneller dan lopen. Een voordeel van iets meer zien is ook dat de leuke tapasbarretjes veel beter opvallen. Geniet tijdens je fietstocht van de heerlijkste tapas.

Het klimaat van Madrid

Het klimaat van Madrid is een mengeling van een landklimaat en een mediterraans klimaat. Dit betekent dat het in de winter koud is en zomers heet. Omdat Madrid redelijk hoog ligt, koelt het in de nachten dan wel af. De beste reistijd zijn de maanden april, mei, juni en oktober. In de maanden juli tot en met september kan het heel heet worden.

Een vakantie naar Madrid heeft nog zoveel meer te bieden dan hierboven beschreven. Heel veel historie, koninklijke grandeur, maar ook een stad voor een romantische stedentrip. En dat aangevuld met lekker Spaans eten, wat wil je nog meer?

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze vakantie naar Madrid? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again