Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie La Palma

Vamos a la Palma! Dit geologisch gezien jongste eiland van de Canarische Eilanden heeft niets te maken met massatoerisme en wordt daarom nog steeds beschouwd als een insidertip. Wie een vakantie naar La Palma boekt, zal onder de indruk zijn van de diversiteit van dit prachtige stukje aarde. Zwarte zandstranden, lavaspuitende vulkanen en natuurlijke bossen: Het "Isla Verde" ("Groene Eiland") is een bezoek waard!

Bezienswaardigheden & highlights La Palma

Dankzij de kleine oppervlakte van iets meer dan 700 km² kan de "Isla Verde" ideaal worden verkend tijdens dagtochten. Tijdens een vakantie in La Palma moet je zeker een bezoek brengen aan het Parque Nacional de la Caldera de Taburiente, dat wordt beschouwd als de belangrijkste trekpleister. Dit is een verbazingwekkende erosiekrater (diepte tot 2.000 meter). De flora op deze plek is niet minder aantrekkelijk: aloë vera, vijgen, agave, dadelpalm en de bizarre drakenboom zouden beslist een plek moeten krijgen in je fotoalbum. Bovendien is een omweg naar het Observatorio del Roque de los Muchachos een must tijdens je verblijf op La Palma. Op een hoogte van 2.426 meter kun je naar hartelust onderzoek doen in het "Telescooppark". Meer tips voor excursies: Het Plaza La Glorieta in Las Manchas met zijn mozaïeken die de flora en fauna van La Palma voorstellen, evenals de Finca Tabaquera "El Sitio" in Breña Alta, waar vandaag de dag nog steeds tabak wordt verbouwd.

De mooiste stranden van La Palma

Wie wil ontspannen tijdens de vakantie op La Palma en wil baden in de Atlantische Oceaan vindt op dit eiland enkele droomstranden. Het zwarte zand geeft de stranddag een unieke flair. Drie stranden op La Palma, Puerto Naos, Tazacorte en Los Cancajos, zijn bekroond met de blauwe vlag van de EU en staan dus voor een hoge kwaliteitsstandaard. De eerste ligt in het westen van het Canarische Eiland en biedt met een lengte van 600 meter voldoende ruimte om te zonnen en te ontspannen. Slechts 100 meter korter is het Playa de Tazacorte, dat ook een apart nudistengebied heeft in de directe omgeving (richting de haven). Wie zich tijdens de strandvakantie aan de natuur wil blootstellen, moet het Playa de los Guirres (in het noordelijke deel van het Playa Nueva) tussen Tazacorte en Puerto Naos bezoeken. Maar er is hier geen garantie op een zandstrand, de zee heeft zijn eigen wetten.
·  Los Cancajos: Het grootste vakantieoord van het eiland biedt een promenade met uitzicht op de bizarre lavaformaties aan de kust, de zoutpannen uit de 18e eeuw en ondiepe lavastranden met optimale omstandigheden voor duikers.
·  Puerto Naos: Groene bananenplantages, donkere lavastromen en een imposante rotskust kenmerken de omgeving van het voormalige vissersdorpje. Vandaag de dag is Puerto Naos een rustig vakantieoord met een donker lavastrandje en schaduwrijke palmbomen.
·  Tazacorte: Strand met ondiep water, ideaal voor gezinnen.
·  Playa de la Veta: Deze insider tip is alleen te bereiken via een wandeling van 30 minuten. Aan het einde van de tocht wacht een donker zandstrand.

Sport & vrije tijd La Palma

Een vakantie op La Palma is speciaal geschikt voor wandelaars, want er is alles wat het hart van een wandelaar begeert, van een grote route (rood) tot een kleine route (geel) tot een lokaal pad (groen). Maar wie deze manier van verplaatsen te makkelijk vindt, vindt in La Palma ook duikcentra of kan sporten met mountainbike tochten, paragliding of excursies te paard. Niet te vergeten; de verschillende watersporten die worden aangeboden op het strand en in de havengebieden. Het jaarlijkse hoogtepunt van dit eiland is een ultramarathon genaamd "Transvulcania", waarbij maar liefst 83,3 kilometer moet worden afgelegd. Sportliefhebbers kunnen zich ook laten inwijden in de geheimen van het Canarische worstelen ("Lucha Canaria") of de herderssprong ("Salto del pastor").

Eten & drinken La Palma

Wie het culinaire aanbod op andere Canarische eilanden kent en ervan houdt, zal ook op La Palma de smaak te pakken krijgen. De keuken verschilt immers maar weinig van die van Tenerife, Fuerteventura of Gran Canaria. Een van de meest populaire Palma-gerechten is geitenkaas met mojo - een pittige saus die overal op de Canarische Eilanden te bestellen is. Optioneel kan deze saus ook met aardappelen gegeten worden. Vroeger was het een maaltijd voor arme mensen, maar nu is Gofio een specialiteit geworden. Dit is een graansoort dat eerst wordt geroosterd en vervolgens gemalen. Wie van vleesgerechten houdt, zal tijdens het bestuderen van de menukaart vooral varkens- of geitenvlees tegenkomen. Natuurlijk bestaat de keuken op La Palma ook uit vis, hoewel het vanwege de hoge prijs niet zo gebruikelijk is als men zou denken. Elke maaltijd wordt afgesloten met een dessert, dat meestal erg zoet is. Maar mis de typische pudding met karamelsaus niet!

Boek jouw vakantie naar La Palma

Nieuwsgierig geworden naar La Palma? Boek dan jouw vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again