Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Vakantie Cala Tarida

Cala Tarida ligt op het prachtige eiland Ibiza en maakt onderdeel uit van de gemeente Sant Josep de Sa Talaia met een uitzonderlijke ligging. Deze plek staat bekend om de heuvels en het authentiek witte dorpje. Het strand ligt tussen de baai van San Antonio en de stad Ibiza.

Bezienswaardigheden Cala Tarida

Cala Tarida is een van de stranden op Ibiza die bekend staat voor het aanbieden van vele wateractiviteiten aan haar bezoekers. Daarnaast is deze prachtige baai is ook de ideale optie voor als je op zoek bent naar meer dan zon en zand.

Vanuit Cala Tarida is het ook mogelijk om excursies met een historisch thema te ondernemen. Je kunt kiezen tussen een bezoek aan de landelijke Punisch-Romeinse nederzetting Ses Païsses de Cala d'Hort (vijfde eeuw voor Christus) en aan de archeologische vindplaats Sa Caleta (achtste eeuw voor Christus). In Ses Païsses de Cala d'Hort is de archeologische vindplaats open voor bezoekers, samen met een traditionele boerderij. Deze plek maakt onderdeel uit van het Etnografisch museum van Ibiza en biedt een prachtig uitzicht op het eilandje Es Vedrá en de toren Es Savinar. In Caleta is een andere archeologische vindplaats die je kunt bezoeken. Het ligt tussen het strand van Es Codolar en de Monte des Jondal. Dit was een stedelijke Fenicische nederzetting die fungeerde als haven en handelspost met de zuidelijke gebieden van het Iberisch schiereiland.

De uitzonderlijke ligging van het strand maakt het gemakkelijk om je vakantie in Cala Tarida te verrijken met excursies naar nabijgelegen steden of naar het platteland. Een goede plek om te beginnen is de stad Sant Josep de Sa Talaia. Met meer dan 20.000 inwoners is het de op twee na dichtstbevolkte stad van Ibiza. Bovendien ligt het centrum op slechts 7 kilometer afstand van Cala Tarida. Hierdoor kun je er gemakkelijk naartoe wandelen. De mooie kerk van San Josep is zeker een kijkje waard. 

Een excursie naar dit beschermde gebied wordt absoluut aanbevolen, omdat het de mogelijkheid biedt om historische zoutvlakten te zien, evenals prachtige stranden zoals Ses Salines, Es Codolar en Es Cavallet. Natuurlijk onthult het de ecologische waarde van de onderzeese wereld, met name de Posidonia oceánica-weiden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Daarnaast stoppen of nestelen hier enorm veel trekvogels.

Andere tips over wat te doen in Cala Tarida

In Cala Tarida wacht een groot aanbod aan strand- en wateractiviteiten op je. Denk hierbij aan surfen, peddelen, diepzeeduiken, bananenboten, jetski's en meer. Daarom is het onmogelijk om je hier te vervelen!
 
Als je durft te kajakken, zal je genieten van een verkenningstocht voor de kust van Cala Tarida. Terwijl je peddelt kun je de naastgelegen baaien bezoeken en de verschillende boothuizen bewonderen. Op het moment dat de zonsondergang nadert, kun je de baai verlaten om dit prachtige schouwspel van de natuur vanuit het water te aanschouwen. Heb je nog nooit gekajakt? Dan leert een gids je alles wat nodig is voordat je met een kajak de zee in gaat.
 
Als je meer van het rusteloze type bent, hoef je alleen maar op te staan en geschikte schoenen aan te trekken. Daarna ben je klaar om op pad te gaan en meer ruig terrein te verkennen, weg van alle drukte op het strand. Minder toegankelijke, afgelegen baaien wachten op je. Deze zijn niet ver van het hoofdstrand te vinden. Zo vind je aan de rechterkant Es Pujolets dat beschouwd wordt als een van de meest romantische baaien van Ibiza. Amper 200 meter naar links ligt Es Calonet, te midden van vissershutten.
 
Dit strand en de omgeving hebben ook uitstekende restaurants, met veel variatie en mediterrane gerechten die typisch zijn voor het gebied. De meeste restaurants hebben grillgerechten, hamburgers, salades, pasta, pizza, vis, sandwiches, tapas en paella.

Beste tijd om naar Cala Tarida te reizen

Cala Tarida heeft een Mediterraan klimaat met lange hete zomers en relatief korte milde winters. Als je graag de zon volgt, dan is je vakantie in Cala Tarida het meest geslaagd tussen juni en augustus. De warmste maand van het jaar is juli met temperaturen tussen 22 en 30 °C.

Advies Cala Tarida

Cala Tarida is een handige bestemming, met alles wat nodig is voor een aangename vakantie. Bovendien is het heldere, turquoise water moeilijk te weerstaan. Als je van ontdekkingen en natuur houdt, is Cala Tarida ook perfect.
 
In augustus kan het in de weekenden behoorlijk druk zijn op het strand, maar maak je geen zorgen want het strand is 900 meter breed. Hierdoor is er altijd genoeg ruimte.
 
Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze vakantie naar Cala Tarida? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again