Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Vakantie Las Palmas

Plan je een vakantie op Gran Canaria? Dan mag een bezoek aan Las Palmas niet ontbreken. Las Palmas is verreweg de grootste stad van het eiland, met veel fascinerende attracties en waardevolle bezienswaardigheden. Las Palmas op Gran Canaria is qua oppervlakte en aantal inwoners vergelijkbaar met Utrecht in Nederland. Las Palmas is vooral een stad waar mensen wonen en werken. Toerisme is hier niet zo belangrijk als in de vele badplaatsen op het eiland, maar toch is een bezoek aan de stad nog steeds erg interessant. Je zult ongetwijfeld genieten van een ruim en vooral realistisch winkelaanbod, een ruime keuze aan culinaire ervaringen en aantal interessante musea en attracties die je zeker zullen aantrekken.

Las Palmas bezienswaardigheden:

Vegueta 
Hier ontdek je de vele troeven van het oude stadsgedeelte. Je vindt er enkele van de mooiste en meest waardevolle gebouwen en monumenten, zoals de Sint-Anna kathedraal, het Casa de Colon en het parlementsgebouw of het Casa Consistorial. Het plein voor de kathedraal, Piazza Santa Ana, zorgt met het prachtige gebouw met acht verschillende bronzen beelden voor een bijkomende blikvanger. Het huis van Columbus of het Casa de Colón is een van de meest waardevolle museum op Gran Canaria. Een ander museum die we aanraden om te bezoeken is het Museo Canario. Dit archeologische museum toont de geschiedenis van de Canarische Eilanden. 

Casa de Colón 
De Genese ontdekkingsreiziger Christopher Columbus ontdekte Amerika onder de Spaanse vlag. Tijdens zijn tournee stopte hij vaak in Las Palmas. Nee, Columbus was niet degene die de Canarische Eilanden ontdekte. De stad ontstond toen Juan Rejón in 1478 Las Palmas oprichtte. Dat gebeurde na het winnen van een gevecht met Gaunchen (de oorspronkelijke inwoner van Gran Canaria). Dit maakt van Las Palmas de eerste overzeese stad voor de Spanjaarden. 
  
Poema del Mar Aquarium 
Poema del Mar ligt vlak bij de haven van Las Palmas. Deze onderwaterdierentuin werd in 2017 geopend en laat je kennismaken met de verschillende vissen en andere zoogdieren die in de oceaan leven. In de verschillende terraria maak je kennis met verschillende soorten amfibieën zoals kikkers, krokodillen en schildpadden. Het hoogtepunt is ongetwijfeld het zoutwateraquarium, dat 7 meter hoog en 36 meter breed is. Je ziet er haaien, roggen en andere zeldzame vissen in  hun natuurlijke habitat. Niet verwonderlijk dus dat het Poema del Mar Aquarium tot de beste attractie van Gran Canaria werd verkozen. 

Playa de Las Canteras 
Als hoofdstad van de Canarische Eilanden heeft Las Palmas verschillende stranden. Playa de Las Canteras is het grootste en drukste strand van de stad. Maar het is ook heerlijk flaneren over de autovrije boulevard, waar je vanop de vele en knusse terrassen een schitterend uitzicht hebt over het nabijgelegen strand.

Snorkel-, duik- en surfvakanties op Las Palmas  

Las Palmas is zeker ook een ideale bestemming voor spannende snorkel-, duik- en surfvakanties. Je vindt er een geweldige infrastructuur om je favoriete activiteiten onder de beste omstandigheden uit te oefenen.


Klimaat en beste reistijd Las Palmas

Las Palmas heeft een mild mediterraan klimaat met warme en droge zomers en milde winters. De beste reistijd is van begin april tot eind december. Dan geniet je van een bijzonder aangename temperatuur. In augustus bedraagt de gemiddelde temperatuur 24 graden. Februari is nog aangenaam, met een temperatuur van 18 graden. Met slechts 124 mm neerslag per jaar is het aantal droge dagen, telt Las Palmas maar liefst 201 dagen zonder neerslag.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze vakantie naar Las Palmas? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again