FTI Homepage Logo

Menu

✔ Vakantie Formentera

Formentera biedt een stillere en meer ontspannen zonnige strandvakantie aan de Middellandse Zee dan het naburige zustereiland Ibiza. Een half uur varen met de veerboot naar het zuiden vanaf de beroemde feestbestemming, trakteert dit eiland je met ongerepte stranden en weidse uitzichten over de prachtige en goed bewaard gebleven natuur van het eiland, met vrijwel geen hoge gebouwen in zicht.

Bezienswaardigheden Formentera

Ondanks zijn rustige en afgelegen charme, zul je nog steeds moderne geneugten kunnen vinden op Formentera. Diverse Spaanse bars die cocktails en koude dranken serveren, liggen verspreid langs de kust, en er zijn romantische eetgelegenheden waar je magische zonsondergangen kunt delen met een speciaal iemand.

Het prachtige Platja de Ses Illetes (strand van Illetes) ligt op de noordpunt van Formentera, op ongeveer 10 minuten rijden met bus nr. 3 ten noordoosten van de jachthaven. Dit smalle strand, dat lijkt op een verhoogde weg, heeft zacht wit zand, met aan beide kanten het onweerstaanbaar ondiepe en kalme blauwe water van de Middellandse Zee. Het maakt deel uit van het natuurpark Ses Salines en de wateren voor de kust herbergen een beschermd zeegras en marien ecosysteem. Toch kun je direct aan de kust genieten van het geweldige strandleven, met ligstoelen en parasols op het zand - te huur vanaf € 10 per dag (of je kunt deze zelf meenemen).

Je kunt een mountainbike (of zelfs een e-bike) huren bij de jachthaven, en verhuur is gemakkelijk te vinden rond het eiland. De prijzen beginnen vanaf € 10,- voor een dag en je kunt de meeste van de prachtige stranden van Formentera in een dag of twee bereiken. Volg de schilderachtige Circuitos Verdes-fietsroute. Ten westen van de jachthaven ligt Llevant, die in verbinding staat met Illetas en eveneens glad wit zand heeft. Voordat je andere ongerepte stranden ontdekt, zoals Calo des Mort en Platja de Migjorn aan de zuidkust, kun je naar het zuidoosten reizen naar het dorp Pilar de la Mola - het is het hoogste punt van het eiland en biedt geweldige uitzichten.

Boek jouw vakantie naar Formentera

Nieuwsgierig geworden naar Formentera? Boek snel jouw vakantie!

Bekijk de aanbiedingen