Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie El Hierro

Beleef een fascinerende vakantie op El Hierro - het kleinste eiland van de Canarische Eilanden. Tijdens een vakantie op El Hierro ontdek je steile kliffen langs de kustlijn, lava rotsformaties, vruchtbare hooglanden, mooie wijngaarden, indrukwekkende boomgaarden en nog veel meer. Kortom: puur natuur!

Bezienswaardigheden & highlights El Hierro

El Hierro is het kleinste en meest westelijke eiland van de Canarische Eilanden en werd ooit beschouwd als het einde van de wereld, totdat Columbus de wereld beter leerde kennen. Ondanks de kleine oppervlakte van minder dan 300 vierkante kilometer biedt het eiland een verscheidenheid aan unieke natuurgebieden, zoals adembenemende kliffen, ongerepte nevelwouden en kale lavawoestijnen. El Hierro is stiller en rustiger dan zijn bekendere buren en is een waar juweel, vooral voor natuurliefhebbers.

Bezoek tijdens jouw El Hierro reis het unieke jeneverbes bos El Sabinar in het westen van het eiland. Het bos geeft een bijzonder beeld omdat de knoestige bomen door de wind zo zijn gegroeid dat de boomtoppen naar de grond zijn gedrukt. Deze door de wind gebogen bomen zijn honderden jaren oud en getuigen van de kracht van de natuurkrachten. Het museumdorp Guinee tussen Frontera en Las Puntas maakt indruk met zijn liefdevol gerestaureerde lavastenen huizen met typische interieurdecoratie, die de cultureel geïnteresseerde vakantieganger een levendig beeld geven van het leven van de inheemse bevolking. Het uitzichtpunt Mirador de las Playas aan de oostelijke rand van het eiland geeft je een ongelooflijk uitzicht op het strand en de turkooisblauwe zee vanaf een hoogte van 1.000 m.

Strandvakantie op El Hierro

Aan de oostkust ligt het bekendste strand van het eiland, Las Playas, met een prachtig uitzicht op de steile vulkanische rotsen. In het kristalheldere water kan je zowel zwemmen als snorkelen en duiken. Het donkere zandstrand Playa de Timijiraque ligt iets verder naar het noorden en is een populair zwemstrand voor gezinnen. Ook de strandvakantiegangers waarderen de vele natuurlijke zwembaden op El Hierro. Het overdekte zeewaterzwembad Charco Azul bijvoorbeeld, dat via een korte afdaling vanuit het dorp Los Llanillos kan worden bereikt, nodigt uit om te zwemmen en te ontspannen temidden van de ongerepte natuur.

Sport en activiteiten op El Hierro

La Restinga in het zuiden van het eiland is uitstekend geschikt om te duiken, want in het kristalheldere water heb je een vrij uitzicht op de fascinerende, diverse onderwaterwereld. Overigens vind je in La Restinga zelfs een Duitse duikschool. Als je van wandelen houdt, ben je op El Hierro aan het juiste adres want het eiland is bezaaid met talloze wandelpaden die je door dennenbossen en over plateaus leiden. Tijdens jouw vakantie op El Hierro kunt je zowel ontspannende fietstochten maken over verharde wegen als spannende mountainbiketochten over onbegaanbaar lavagesteente.

Een culinaire reis naar El Hierro

Op het eiland wordt niet alleen heerlijke vis geserveerd maar ook biologisch geteeld vlees. Een typisch gerecht dat je zeker moet proberen tijdens jouw El Hierro-vakantie is gofio-pap die wordt gemaakt van granen en diverse kruiden en vaak wordt geserveerd als voorgerecht en bijgerecht. Goede wijnen uit de wijngebieden van het eiland maken natuurlijk deel uit van de maaltijd. Voor het dessert zijn er quesadilla's, dat zijn kaastaarten, bereid met de voor het eiland typische kaas die wordt gemaakt van geiten-, schapen- en koemelk.

De beste tijd om El Hierro te bezoeken

Het klimaat op El Hierro is het hele jaar door mild en komt in de zomer zelden boven de 30°C uit. Dit komt ook door de soms harde wind. In de winter liggen de temperaturen meestal boven de 20°C. Een uitzondering is de hoofdstad Valverde, die op een hoogte van 600 meter ligt - daar kan het ook in de winter koeler worden. Wie op de plateaus wil wandelen moet zijn El Hierro-vakantie in het voorjaar plannen, want dan vind je een indrukwekkende bloemenzee. De maanden juni, juli en september zijn perfect voor zwem- en duikvakanties. Het maakt niet uit wanneer je jouw El Hierro reis hebt gepland je zult het eiland geweldig vinden!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again