Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

✔ Vakantie Costa Dorada

Op zoek naar een geweldige bestemming in Spanje? Ten zuiden van Barcelona aan de oostkust van het land is de Costa Dorada - of 'Gouden Kust' - enorm populair bij gezinnen dankzij de korte vluchttijden, de prachtige stranden en het grote aanbod aan gezinsvriendelijke resorts en kindvriendelijke resorts.

Bezienswaardigheden & highlights Costa Dorada

Het kleine vissersdorpje Altafulla is hard op weg om voor veel toeristen een favoriete toeristische bestemming te worden. Gelegen aan de oevers van de rivier de Gaia, heeft de stad haar oude karakter behouden, gecombineerd met uitstekende voorzieningen en vele culturele attracties.

Er zijn veel mooie strandgebieden aan de Costa Dorada; het gebied ten noorden van Mont-Roig Cunit heeft brede stranden. Terwijl Vandellos, L'Ametlla de Mar en L’Ampolla relatief smalle stranden hebben, omzoomd door nabijgelegen bergen. De schone zandstranden in en rond Salou zijn vooral populair bij gezinnen en hebben veel voorzieningen en strandcafés om de kleintjes tevreden te houden. De Ebro-delta heeft lange, brede stranden en fijn zand. Tussen de Ebro en Les Cases d'Alcanar bevinden zich een aantal zeer lange, zeer schone zandstranden. De prachtige stranden van Calafell trekken jaarlijks duizenden toeristen. Het is ook een goede buurt voor gezinnen, want er zijn veel attracties en golfbanen in de buurt.

De mooie Catalaanse stad Cambrils, gelegen nabij Salou, heeft negen km wit zandstrand. Cambrils heeft een welverdiende reputatie als culinaire hoofdstad van de Costa Dorada. Er is een ware overvloed aan verse lokale ingrediënten, variërend van vis en andere zeevruchten tot de internationaal geprezen olijfolie DO Siurana. De stad is ideaal om te verkennen met zijn oude historische centrum, de havens, stranden en promenades.

De stad L'Ampolla roept een mix van mediterrane essenties op. De stad wisselt af tussen vlak alluviaal land en een ruige kust die het terrein afbeelden; tussen modder en rotsen; olijfbomen en rijstvelden; mergel rotsachtige oevers en lagunes en zorgt voor een fantastisch dagje uit.

Het strand van La Pineda is een van de schoonste, veiligste en milieuvriendelijkste stranden. Dat zegt de blauwe vlag, een onderscheiding die wordt toegekend door de Europese Stichting voor Milieueducatie. Tijdens de zomermaanden worden er in La Pineda een honderdtal evenementen gehouden, gericht op gezinnen, zoals clownsacts, poppenspel, muziek en magie. Er zijn ook tal van muziek- en dansvoorstellingen.

Aquapolis Waterpark is een fantastisch waterglijbaanpark en biedt kleinere zwembaden voor peuters om in te peddelen. Het park heeft 11 hectare met uitgestrekte groene zones, picknickplaatsen en een grote verscheidenheid aan andere attracties.

Boek jouw vakantie Costa Dorada

Of je nu alleen met je partner of met het gezin op reis gaat, een vakantie Costa Dorada is in alle gevallen een goede keuze!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again