Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Vakantie Cordoba

Córdoba, de naam alleen al roept beelden op van spierwitte gebouwen, eeuwenoude Moorse paleizen, barokke kathedralen, bloemrijke patio's, tapasbars met heerlijk eten en lange zwoele avonden. En inderdaad, dat vind je allemaal in deze prachtige, levendige stad. Córdoba heeft een geschiedenis die teruggaat tot meer dan 100 jaar voor onze jaartelling. 

Deze stad heeft de Romeinse troepen van Gaius Julius Caesar gezien, is na de ineenstorting van het Romeinse Rijk bezet door de Vandalen, is veroverd door de Byzantijnen die op hun beurt weer werden vervangen door de Visigoten. Deze stad maakte vanaf het jaar 711 deel uit van het Moorse rijk van de veroveraar Tariq ibn Zijad en kwam in dit tijd tot grote bloei totdat, in 1236, de stad uiteindelijk in handen kwam van de Katholieke koning Ferdinand III en zo langzamerhand opging in het Spaanse rijk. 

Al die komende en gaande bezetters van Córdoba hebben hun sporen nagelaten in en rond deze stad die nu ligt te wachten op jouw bezoek.

Absolute bezienswaardigheden van Córdoba

Córdoba bezit zoveel bezienswaardigheden dat het onmogelijk om ze allemaal te benoemen. Niettemin is er één plek in Córdoba die elke bezoeker moet hebben gezien en dat is de Mezquita. Ooit was de Mezquita, dat is het Spaanse woord voor moskee, de grootste islamitische gebedsruimte ter wereld. Het gebouw bood plaats aan 20.000 gelovigen. Na de Reconquista van 1236 werd door de nieuwe, katholieke machthebbers plompverloren in het midden van de voormalige moskee een rijkversierde kathedraal gebouwd. Daarbij werden onderdelen van de moskee schaamteloos hergebruikt, waardoor de kathedraal een bizarre, oogverblindende architectuur kreeg. Kortom, de Mazquita van Córdoba mág je niet missen.  

Andere hoogtepunten zijn de historische binnenstad van Córdoba die met zijn nauwe straatjes sinds 1994 is opgenomen op de UNESCO lijst van werelderfgoed, het paleis met de betoverende naam Alcázar de los Reyes Católicos dat is omgeven met prachtige, serene tuinen die een verwantschap tonen met die andere wereldberoemde tuin in Granada en, tenslotte, de Puente Romana, de oude, Romeinse brug die in 330 meter al eeuwenlang de waterloop van de Guadalquivir overspant.

Cultuur snuiven in Córdoba

Een bezoek aan Andalusië is niet compleet zonder een flamencoshow bezocht te hebben. De show van het Tablao Flamenco Cardenal is de beste van Córdoba. Deze flamencoshow wordt druk bezocht door flamenco aficionado's uit alle windstreken en biedt het beste wat er in Córdoba te vinden is. 

Wil je zelf wat fysieke activiteiten ondernemen tijdens je vakantie in Cordoba? Dan is een bezoek aan het kasteel van Almodovar bij het gelijknamige plaatsje misschien wel wat voor je. Het kasteel ligt op 28 kilometer van Córdoba en is per huurfiets, huurauto of bus bereikbaar. Is de afstand je te ver dan is een bezoekje aan de archeologische opgravingssite Medina Azahara een uitstekende keuze. Het ligt op 8 kilometer van Córdoba en is uitstekend per huurfiets te bereiken. Medina Azahara was ooit de hoofdstad van het westelijke kalifaat en is in de 11e eeuw verwoest. Inmiddels is het de belangrijkste archeologische vindplaats van Spanje en is het opengestelde terrein gratis te bezoeken! De opgravingen prijken ook op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Beste tijd om Córdoba te bezoeken

Andalusië is het warmste stukje Europa en Córdoba is een van de heetste steden in Andalusië. 's Zomers is de temperatuur hier dagenlang boven de 35 graden. De bewoners van de stad ontlopen de ergste middaghitte door een siësta te houden. Als bezoeker van de stad is het verstandig om je aan te passen aan het dagritme van de bewoners en ook 's middags een pauze in te lassen. 

Een andere optie om de hitte te ontlopen is om deze prachtige stad te bezoeken in het voorjaar van maart tot mei of in het najaar dat loopt van eind september tot begin november. 

Sowieso is een bezoek aan de stad in mei aan te raden omdat aan het eind van deze maand het beroemde patiofestival wordt gehouden. Tijdens dit festival openen heel veel prachtig versierde patio's hun deuren voor bezoekers. Ook een bezoek tijdens de heilige week, de week voor Pasen, is aan te raden, omdat in deze week veel processies de binnenstad van Córdoba doorkruisen. Een belevenis die je nooit meer zult vergeten.

Córdoba, je bezoek meer dan waard

Kom en bezoek Córdoba. Of je nu komt voor een lang weekend of voor een weekje ertussenuit. In Córdoba is veel te zien én te beleven. Geniet van de Spaanse zon, de tapas, de flamenco of de historische binnenstad tjokvol Moorse historie. Córdoba is je bezoek meer dan waard. 


Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze vakantie naar Córdoba? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again