Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Vakantie Pals

Een paar kilometer van de Middellandse Zee, direct aan de Costa Brava, ligt Pals. Een vakantie in Pals voelt alsof je terugkeert in de tijd, omdat de middeleeuwse pracht hier uitstekend bewaard is gebleven. Dus als je op zoek bent naar een plek met inspirerende bezienswaardigheden, dan is dit een mooi dorp om naar toe te gaan. In de Gotische wijk van Pals wachten mooie geplaveide straatjes geflankeerd door aristocratische huizen. Het strand van Pals maakt het bezoek aan dit ommuurde dorp compleet.

Bezienswaardigheden Pals

Pals is een middeleeuws dorp dat ooit werd verwaarloosd, maar een plaatselijke arts leidde de restauratie van de Gotische wijk waardoor het nu erg aantrekkelijk is geworden. De hoofdweg naar het dorp slingert omhoog naar de grote toren die over is gebleven van het kasteel dat hier ooit heeft gestaan. Deze indrukwekkende donjon is een ronde romaanse toren uit de 11e tot 13e eeuw. De toren staat bekend als de Torre de les Hores (Toren van de Uren), omdat het in de 15e eeuw als klokkentoren werd gebruikt. Naast de kasteeltoren staat er een indrukwekkend huis dat een middeleeuws uiterlijk heeft, maar in feite modern is. Het is het huis van de familie Pi i Figueres die een belangrijke rol speelde bij de renovatie van het kleine dorpje.
 
Vanaf hier kun je de indrukwekkende wallen zien en heb je een geweldig uitzicht over het omliggende platteland. Delen van de wallen zijn beplant met grote cactussen. Bovendien zijn er vier grote torens die overblijven van de oorspronkelijke vestingwerken. Ze zijn met elkaar verbonden door dikke stenen wallen die dateren uit de 12e eeuw. Ook de kerk staat bovenaan het dorp. Binnenin kun je het mooie gewelfde, gotische interieur bewonderen. De kerk werd gebouwd in de 10e eeuw en is een mix van stijlen. Het is overwegend romaans, maar heeft een gotisch schip en apsis en een barokke portiek en klokkentoren.
 
Het grootste deel van het dorp ligt net onder het kasteel en de kerk. De Gotische wijk is volledig gerenoveerd en je kunt de geplaveide straten, de gewelfde deuren en ramen en de stenen of smeedijzeren balkons bewonderen. De Placa Major in het hart van het middeleeuwse Pals is een pittoresk plein en de thuisbasis van het gemeentehuis. In het dorp zijn een paar winkels die het felgekleurde en goedkoop geprijsde Catalaanse aardewerk verkopen dat in de omgeving wordt gemaakt. Daarnaast zijn er een paar gezellige caféetjes waar je je tijd kunt besteden. Ten slotte nodigt het Museu-Casa de Cultura Ca La Pruna je uit om een replica van een 18e-eeuwse apotheek en enkele voorwerpen afkomstig van een Engels gezonken oorlogsschip te bekijken.

Andere activiteiten in Pals

Voor ontspannen strandmomenten ben je in Pals aan het goede adres. Het belangrijkste strand van Pals is Playa de Pals dat omgeven is door rotswanden.
 
Golfliefhebbers kunnen terecht op de golfbaan van Pals. Dit is een van de beste in Spanje, waar zelfs een aantal internationale wedstrijden worden gehouden. In de buurt van Pals valt ook veel te beleven. Peratallada is een ander mooi middeleeuws dorp op slechts een paar kilometer van Pals. Het nabijgelegen Begur is een charmant heuvelstadje met een aantal stranden in de buurt. De chique badplaatsen Llafranc en Tamarui liggen iets verder naar het zuiden aan de kust, net als het mooie kustplaatsje Calella de Palafrugell. Zowel in als buiten Pals kun je streekgerechten proberen, die gebaseerd zijn op producten die uit de zee en bergen komen.

Beste reistijd Pals

Gezien de luchtvochtigheid voelen de temperaturen het grootste deel van het jaar aangenaam aan, met uitzondering van enkele koude weken in de winter. De warmste maanden zijn juni, juli en augustus.
 
Als je je even in Azië wil wanen, dan is juni de beste tijd om Pals en zijn omgeving te bezoeken. Dit is het moment waarop het evenement La Plantada plaatsvindt, een jaarlijkse viering waarbij oudere boeren laten dan zien hoe de rijst vroeger met de hand werd geplant.

Tot slot

Als je van schilderachtige, rustieke charme en traditionele Spaanse architectuur houdt, is Pals het perfecte vakantieplaats voor je. Met een ontspannen sfeer en een heerlijke zonneschijn die typisch is voor Spanje, is het geen wonder dat dit vredige dorpje zo'n populaire toeristische plek is. Dus laat je problemen thuis en kom hier helemaal tot rust.
 
Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze vakantie naar Pals? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again