Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Vakantie Jerez de la Frontera

Een afwisselende vakantie beleef je ongetwijfeld in Jerez de la Frontera. Deze middelgrote, schilderachtige charmante stad ligt in Andalusië, in het zuidwesten van Spanje en in de provincie Cádiz. Cádiz is de bakermat van de flamenco en beroemd vanwege de paardrijkunsten en de sherry. 

In en rondom het leuke historische centrum van Jerez de la Frontera vind je dan ook tientallen bodega´s (wijnkelders). Bezoek vooral eens zo´n traditionele bodega inclusief een rondleiding en proeverij. Wist je dat Jerez vroeger een Engelse verbastering van het woord sherry was?

De bezienswaardigheden van Jerez de la Frontera

Jaarlijks hoogtepunt in Jerez is Feria de Jerez oftewel Feria del Caballo, een feestweek in mei. Dit festival trakteert je op prachtig uitgedoste paarden, locals in prachtige klederdracht en flamenco. Verder vind je de beste tapas in de vele casetas en ontbreken flinke hoeveelheden sherry uiteraard niet op dit festival. 

Wie niet in de gelegenheid is deze feestweek bij te wonen, kan die typisch Spaanse cultuur toch opsnuiven. 

In Jerez, de bakermat van de Flamenco, ligt het Centre de Baile Jerez, de academie voor de Flamenco, gevestigd. Dat geeft je de mogelijkheid om ´s avonds in een tablao een flamenco optreden bij te wonen. Sommige eetgelegenheden bieden gratis flamencoshows aan als je er komt eten. 

De beroemde Andalusische paarden van de Koninklijke Spaanse rijschool, de Fundación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre, vertonen tijdens een show twee keer per week hun rijkunsten. Hun berijders zijn in prachtige 18e eeuwse kledij gestoken en een show bestaat uit zes tot acht verschillende choreo´s. Er bestaat ook een mogelijkheid voor een rondleiding door de stallen en gebouwen van deze Spaanse rijschool.

Begin september kun je genieten van deVendimia, een driedaags feest rondom de druivenoogst inclusief een markt en een kermis. 
 
De 12e eeuwse heilige Catedral de Nuestro Señor San Salvador ondervond in de 17e eeuw flinke wat aanpassingen. Daardoor is de kathedraal een mooie mix is van barok, gotiek en neoklassieke stijl. Daarnaast vind je hier allerlei religieuze relikwieën en kun je het schilderij van La Virgen Niña bewonderen. 
 
De eerlijkheid gebiedt te vermelden dat veel bezoekers de San Miguel kerk nog mooier vinden dan de kathedraal. Deze 15e eeuwse barokke kerk heeft een fraaie gevel en het interieur heeft prachtige details. 
 
Het prachtige paleis Alcazar Jerez de la Frontera is het voormalige Moorse fort dat in de 11e eeuw werd gebouwd. Het is een indrukwekkend bouwwerk en vanaf hier kun je van het mooie uitzicht genieten. In een van de torens kun je onder leiding van een gids op een hele bijzondere manier (camera obscura) 360° rond Jerez kijken. 
 
Andere leuke uitjes zijn een bezoek aan het oude F1 circuit Permanente de Jerez of ga de klokken in het klokkenmuseum, gevestigd in het mooie Palacio del Tiempo bewonderen. 
 
Prikkel je zintuigen op de overdekte versmarkt Central de Abastos. Hier kopen de locals hun verse producten.

In de omgeving van Jerez de la Frontera

Voor de jonge vakantiegangers is een bezoekje aan Zoobotanico, niet ver van het centrum van Jerez, een aanrader. De dierentuin is ruim 60.000 m2 groot. 

Op ongeveer vijf kilometer buiten Jerez ligt het prachtige 15e eeuwse Karthuizerklooster. Het klooster heeft een opvallende toegangspoort, een prachtige kapel en mooie gevels. 

Wie graag wandelt kan terecht in het natuurgebied Los Alcornocales, in het gedeelte Montes de Propio. 

Cádiz is een leuke stad om te bezoeken. Het heeft vestingswerken, een enorme geschiedenis en wordt ook wel “klein Havana” genoemd. Cádiz ligt op ongeveer 35 kilometer afstand van Jerez. Het populaire witte dorpje Arco de la Frontera ligt ook vlakbij Jerez.

De beste reistijd naar Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera kent een mediterraan klimaat en van mei tot en met oktober is de temperatuur aangenaam warm. De warmste maanden zijn juli en augustus met een gemiddelde temperatuur van 33,5° C. November tot en met april zijn de “koudste” maanden met een gemiddelde temperatuur van 18° C. In oktober tot en met april valt de meeste neerslag, juni, juli en augustus zijn de droogste maanden. 

Jerez de la Frontera is eenvoudig te bereiken. Aeropuerto de Jerez ligt ten noordoosten van Jerez op slechts 11 kilometer afstand.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze vakantie naar Jerez de la Frontera? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again