Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Vakantie Bilbao

Spaanse steden worden steeds populairder voor citytrips, zoals Bilboa. Dat is geen wonder, want deze hoofdstad van Spaans Baskenland biedt alles wat een citytrip zo boeiend maakt: volop prachtige architectuur, unieke natuur in de direct omgeving en een kosmopolitisch nachtleven. Tel daar het unieke culturele leven van deze Baskische stad bij op en je hebt een cocktail waar niemand weerstand tegen kan bieden.

Bezienswaardigheden Bilbao

De bekendste attractie van Bilbao is natuurlijk het Museo Guggenheim dat in 1997 zijn deuren opende. Deze dependance van het beroemde Guggenheim museum in New York is gevestigd in een wonderbaarlijk gebouw van Frank Gehry. De façade van het gebouw prijkt op vrijwel elke ansichtkaart van deze oude, eerbiedwaardige Baskische stad. Het museum heeft weliswaar een beperkte eigen collectie van absolute topwerken, maar voortdurend zijn er prijswinnende, rondreizende tentoonstellingen te zien. Overigens is een ommetje rond het museum ook de moeite waard als je geen interesse hebt in moderne kunst, want de directe omgeving van het museum is na de bouw van het museum prachtig gerenoveerd. 
 
Een andere topattractie van Bilbao is de Baskische keuken. Gelukkig hoef je om te genieten van de culinaire kwaliteiten van het Baskenland niet diep in de buidel te tasten, want elke bar in Bilbao biedt zogenaamde pintxos aan. Dit zijn kleine hapjes, te vergelijken met de Spaanse tapas, maar dan met een typisch Baskische twist. Deze verrassende en lekkere hapjes bestaan gewoonlijk uit een snee traditioneel brood met daarop combinaties van lokale specialiteiten bijeengehouden door een prikker. De naam pintxos is de Baskische vertaling voor het woord 'prikker'.

Andere activiteiten in Bilbao

Met het Guggenheim Museo en de pintxos houdt het niet op. Bilboa bevat nog veel meer bezienswaardigheden van topniveau. Zoals de authentieke binnenstad, Casco Viejo. Dwalend door de stegen en wirwar van straatjes zal je verrast zijn door de prachtige architectuur en het verrassende winkelaanbod van het oude Bilbao.
 
Een andere bezienswaardigheid die je echt moet zien, is de oude gotische basiliek van Bilbao. Deze Begoñako Basilika uit de zestiende eeuw staat op een heuveltop, goed beschermd tegen overstromingen. De grootste schat van deze basiliek is het gouden altaar.
 
Tenslotte moet de funiculaire naar de Artxanda ook worden genoemd. Deze tandradbaan brengt je, zonder moeite en voor slechts een paar euro, vanuit het stadscentrum naar de top van de Artxanda, een paar honderd meter boven de stad. Vanaf de heuveltop heb je een fantastisch uitzicht over de stad Bilbao. Doe mee met de locals en geniet van het uitzicht en drink een drankje, eventueel met pintxos, bij een van de uitspanningen die zich door de jaren heen op deze heuveltop hebben gevestigd.

Beste reistijd voor Bilbao

Bilbao ligt aan de noordelijke kust van Spanje, aan de Golf van Biskaye en de Atlantische Oceaan. Daardoor kent het gebied een gematigd klimaat, heel anders dan Madrid dat op de centrale Spaanse hoogvlakte ligt. Het Baskische klimaat aan de noordkust is ook veel gematigder dan het Mediterrane klimaat van de costa's of het woestijnklimaat van Andalusië. Het weer in Bilbao is goed vergelijkbaar met ons klimaat, het is alleen een paar graden warmer. Dat betekent dat Bilbao zowel 's zomers als 's winters een prettige bestemming is. Een bezoek aan Bilbao is dan ook het hele jaar aan te raden.
 
Extra speciaal is een bezoek tijdens de Semane Grande, die begint op de eerste zaterdag na 15 augustus. Gedurende deze week zijn er door de hele stad festiviteiten, veelal gebaseerd op eeuwenoude tradities.

Ontdek Bilbao

Ga op vakantie naar Bilbao, al is maar voor een paar dagen, en ontdek deze eeuwenoude stad in het Baskenland met al zijn bezienswaardigheden! Fijne vakantie.

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again