Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

✔ Vakantie Andalusië

Lange zandstranden, ongerepte baaien en fascinerende steden liggen op je te wachten tijdens jouw vakantie in Andalusië. De beste aanbiedingen vind je hier bij FTI!

Bezienswaardigheden Andalusië

Geen enkele andere regio biedt zoveel verschillende mogelijkheden tijdens een vakantie in Spanje als de bestemming Andalusië. Zo duurt een rit van de zee naar de besneeuwde bergen van de Sierra Nevada slechts een uur met de auto. Andalusië is de thuisbasis van het stierenvechten, de sherry en de flamenco. Als bestemming voor stedentrips is het Andalusische binnenland zoals Sevilla en Grenada bijzonder geschikt, omdat ze met hun deels wereldberoemde bezienswaardigheden veel interessanter zijn dan die aan de kust. In Grenada vind je de monumenten van het Moorse erfgoed uniek. Een rondreis door Andalusië geeft je de mogelijkheid om alle facetten van de regio te leren kennen en geen enkel hoogtepunt te missen.

Grenada: Sierra Nevada, Granada & Alhambra

Een eersteklas bestemming in Andalusië is de provincie Grenada. En niet alleen vanwege de gelijknamige stad en het wereldberoemde Alhambra, maar ook vanwege het fantastische, zeer gevarieerde landschap. Een droom voor skiërs is een vakantie in de Sierra Nevada. Een deel van het gebied staat nu zelfs onder natuurbescherming. Natuurlijk is een bezoek aan Granada, dat zeker een van de beroemdste en mooiste steden van Spanje is, een must tijdens een reis naar Andalusië. De topattractie van de stad is het Alhambra. Het hoogtepunt in het Alhambra is het Palacio Real, het koninklijk paleis van de Nazarieten. Sommige bewonderaars hebben het al vernoemd tot het "Achtste wereldwonder".

Córdoba: Moors & Column wonder Mezquita

Een van de meest bezochte steden in Andalusië is Cordoba. Het heeft zijn aantrekkingskracht vooral te danken aan de erfenis van de Moren. De belangrijkste attractie van Cordoba is de prachtige "moskeeënkathedraal" Mezquita. Het interieur is een waar wonder van zuilen. Uniek in de wereld is dat moskee en kathedraal zich in één gebouw bevinden. De moskee is vierkant en heeft een zijlengte van 134 meter.

Malaga: Picasso & Costa del Sol

Maar de meest bezochte provincie in Andalusië is Málaga. Het dankt zijn populariteit aan de prachtige stranden van de Costa del Sol. Het klimaat is hier het hele jaar door mild. Málaga zelf is de grootste kuststad van Andalusië. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het Picasso-museum. Hier kunnen bezoekers de werken van de kunstenaar van de eeuw in zijn geboortestad ervaren. Málaga heeft ook geprofiteerd van het autovrije centrum van de stad en van de herinrichting van een charmante promenade. Vlakbij Malaga ligt het plaatsje Mijas die ook het bezoeken waard is.

Sevilla: Wieg van de Flamenco

Aan beide zijden van de rivier de Guadalquivir ligt Sevilla, dat met zijn talrijke torens een indrukwekkend gezicht biedt. In de provinciehoofdstad staat de kathedraal van Maria de la Sede, de op twee na grootste kathedraal ter wereld, met als bezienswaardigheid de klokkentoren La Giralda.

Eten Andalusië

Als je van lekker eten houdt zit je in Andalusië goed! De Zuid-Spaanse streek heeft namelijk tal van Spaanse heerlijkheden waar je van kunt genieten. De bekendste traditionele gerechten zijn de tortilla’s, rijstgerechten en tapas. Ook de typische Spaanse zoetigheden zijn hier vrijwel over te verkrijgen.

Weer Andalusië

Door de uitgestrekte ligging van Andalusië kent deze streek verschillende klimaten. In Sierra Nevada kun je winterse temperaturen ervaren, terwijl in Sevilla de meeste dagen erg warm zijn. De beste reisperiode is dus afhankelijk van welke stad je wilt bezoeken en met welk doeleinde.

Praktische informatie Andalusië

  • Hoofdstad: Sevilla
  • Grote steden: Málaga, Córdoba & meer
  • Tijdsverschil: geen tijdverschil
  • Reisduur: ca. 3 uur vliegen
  • Taal: Spaans
  • Valuta: euro
  • Voltage: 230V, je hebt geen wereldstekker nodig

Boek jouw vakantie naar Andalusië

Nieuwgierig geworden naar Andalusië? Boek jouw vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again