Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Vakantie Roquetas de Mar

Spanje, heerlijk vakantieland met zoveel mooie bestemmingen. Neem Roquetas de Mar, een van de mooiste badplaatsen in Zuid-Spanje. Roquetas de Mar is een vissersdorp in Almeria. Het is een aangenaam rustige plek. Hier gaat alles in een aangenaam rustig tempo en kun je ongestoord ontspannen, zonnenbaden of rondlopen zonder onder de voet door andere vakantievierders te worden gelopen. Zowel gezinnen met jonge kinderen als ouderen zullen hier een fijne, comfortabele vakantie beleven. In de kleine jachthaven van dit vissersdorp zijn diverse fantastische visrestaurantjes en vele tapasbarretjes gevestigd.

De bezienswaardigheden van Roquetas de Mar

Serena Beach (met blauwe vlag) is een mooi schoon strand waar je heerlijk op een ligbed met parasol kunt ontspannen. Serena Beach is ook uitermate geschikt voor het maken van een heerlijk lange strandwandeling of slenteren over de inspirerende promenade. Onderweg kom je hele leuke eetgelegenheden tegen. Desgewenst kun je hier ook golfen. 

Een waar paradijs voor natuurliefhebbers is Punta Entinas Sabinar. Het gebied werd in 2006 tot Europees vogelreservaat uitgeroepen. De duinen, moerassen, zoutpannen en kleine lagunes herbergen verschillende bijzondere vogelsoorten en reptielen. 

Een herkenbaar oriëntatiepunt in Roquetas de Mar is het verrassende 17e eeuwse kasteel van Santa Ana. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de kustlijn en de zee. Hoewel de buitenkant anders doet vermoeden, is het kasteel aan de binnenzijde modern. Wie van kunst houdt kan zijn hart hier ophalen. Er worden regelmatig foto´s en schilderijen tentoongesteld en in de zomer kun je op de prachtige binnenplaats regelmatig voorstellingen en concerten bijwonen.   

Het aquarium Costa de Almeria aan de rand van Roquetas de Mar stelt je in staat het leven onder water van dichtbij te bewonderen. Het is zelfs mogelijk met haaien te duiken, roggen te aaien of koikarpers te voeren. Wie dat te dichtbij vindt komen, kan alles op veilige afstand gadeslaan.   

Ell Marcadillo de Roquetas de Mar is een kleine verborgen schat. Hier komen elke donderdag in alle vroegte marktlieden bijeen om hun schatten aan te bieden. Hier vind je niet alleen heerlijk fruit, exotische groente, vlees, vis, kaas en noten, maar ook snuisterijen, potten, kleding en noem maar op.

In de omgeving van Roquetas de Mar

Een leuk gezinsuitje is een dagje naar waterpretpark Mario Park. Beleef hier vette pret in het golfslagbad en glij van de vele steile glijbanen en achtbanen. Uitgespetterd? Ook op het droge is voor de jeugd genoeg te spelen en te beleven. Uitrusten kun je onder een parasol op een van de vele comfortabele ligbedden.   

Een ander gewaardeerde bestemming met jonge vakantievierders is een dagje uit naar pretpark Castor Park met werkelijk leuke attracties.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze vakantie naar Roquetas de Mar? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

De beste reistijd naar Roquetas de Mar

Wil je een geweldige vakantie in Roquetas de Mar beleven? Houd met het boeken van je vakantie dan rekening met het volgende informatie. Roquetas de Mar kent een warm steppe klimaat en van april tot en met oktober is de temperatuur er aangenaam. De warmste maanden zijn juli en augustus met temperaturen van gemiddeld 26,5° C. In deze maanden is ook de watertemperatuur het hoogste. December, januari en februari zijn de koudste maanden. Heel het jaar door is er wel kans op gematigde neerslag, juni en juli zijn de droogste maanden. 

 Roquetas de Mar is een heerlijke en bijzondere vakantiebestemming. Je kunt Roquetas de Mar gemakkelijk bereiken via het dichtsbijzijnde vliegveld, Almeria Airport. Dat ligt ongeveer 38 kilometer verderop. 


Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again