Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Vakantie Mojacar

Mojacar, wat een zalige charmante vakantiebestemming. Mojacar werd in 2003 tot een van de mooiste spaanse dorpen uitgeroepen. Een streling van het oog. Mojacar ligt in het oosten van de spaanse provincie Almería. Het ligt op een heuveltop op ongeveer 170 meter boven de zeespiegel. Mojacar is in twee gebieden opgedeeld. Enerzijds het dorp, Mojacar Pueblo en anderzijds het prachtige strand, Mojacar Playa. 

De maagdelijk witte stranden strekken zich over een lengte van ongeveer 17 kilometer uit. De meeste stukken hebben de Blauwe Vlag en maken deel uit van het mooie Natuurpark van Cabo de Gata. In Mojacar start een heerlijk ontspannen en gevarieerde vakantie. 


De bezienswaardigheden van Mojacar

Mojacar heeft een duizend jaar oude geschiedenis. Als je de volgende plekjes bezoekt, duik je vanzelf in deze rijke geschiedenis van dit schilderachtig mooie witte dorpje van de provincie Almería 
Kom binnen via de oorspronkelijke toegangspoort, Puerta de la Ciudad, Mojacar binnen. Deze poort werd in de 16e eeuw gebouwd. Het embleem van een tweekoppige arend versiert de toegangspoort. 

Het levendige hoofdplein van Mojacar, Plaza Nueva en de Mirador is altijd gezellig druk met toeristen gevuld. Hier kun je in een van de gezellige barretjes voor een verfrissend drankje terecht. Vanaf de Mirador, een fantastisch uitkijkpunt, heb je een adembenemend uitzicht over Bédar, Almagrera en Sierras de Cabrera, de Aguas rivier en nabijgelegen stadjes. 

Levendige kleuren en smalle straatjes kenmerken het 17e eeuwse Joodse Kwartier, Barrio del Arrabal, van Mojacar. 

Indrukwekkend is zeker het bezoek aan de oude arabische begraafplaats, Plaza del Parterre. De begraafplaats is een grote bloemenzee. 

Zowel bij het stadhuis van Mojacar en het aangelegen plein zie je overal de Indalo* terugkomen. In het midden van het plein staat een ruim honderd jaar oude treurvijg (Ficus Benjamini). Deze boom werd honderd jaar geleden uit Amerika door een emigrant meegebracht. 

  

De Indalo

In een grot in een dorpje vlakbij Mojacar, Vélez-Blanco, vond men lang geleden een gestileerde afbeelding van een man met een boog over het hoofd. Diens naam luidde Indalo, wat beschermende, krachtige god betekent. De bewoners van Mojacar geloofden dat ze door de Indalo tegen kwade geesten werden beschermd, anderen zagen Indalo meer als een religieus symbool. 

Dit symbool vind je tegenwoordig nog overal in Mojacar terug, bijvoorbeeld als beeld of muurschildering. 

Indalo is in elk geval wereldwijd bekend als symbool van Mojacar maar ook van de provincie Almería. 


In de omgeving van Mojacar

Ontdek het nabijgelegen natuurpark Cabo de Gata heeft een vulkanische oorsprong met spitse pieken en steile, okerkleurige rotsen, ravijnen en geulen. Het is een beschermd nationaal park met een oppervlakte van ruim 45.000 hectare. Het is tevens het grootste, beschermde Andalusische kustgebied waar je bij afgelegen inhammen prachtige witte zandstranden vindt. Voor de kust liggen prachtige koraalriffen. 


De beste reistijd voor een vakantie naar Mojacar

Wil je ook naar deze mooie vakantiebestemming toe? De beste reistijd is van mei tot en met oktober. Dan is de temperatuur aangenaam warm (22° Celsius in mei tot 23° Celsius in oktober. In de maanden juli en augustus worden de hoogste temperaturen van 29° Celsius bereikt. In genoemde geadviseerde reisperiode is de kans op neerslag gering. 

Mojacar heeft een zogenaamd mediterraan klimaat.   

Al met al is Mojacar een heerlijke en bijzondere vakantiebestemming. Je kunt Mojacar gemakkelijk bereiken. Het dichtsbijzijnde vliegveld ligt in Almería op ongeveer 75 kilometer afstand. 


Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze vakantie naar Mojacar? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk nu de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again