Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Op ontdekkingsreis naar Almeria

Met de val van Granada in 1492 kwam een einde aan het Moorse rijk in Spanje, maar nog altijd zijn Moorse invloeden herkenbaar in de cultuur van Zuid-Spaanse steden. Granada, Sevilla, Malaga en Cordoba zijn de bekendste toeristentrekkers hier. Maar in het oosten van Andalusië ligt een stad vol belangrijke bouwwerken die herinneren aan een roemrucht Moorse verleden, een stad die nog niet is ontdekt door het toerisme en ligt te wachten om te worden ontdekt: Almeria. Hier kun je, in de relatieve rust van deze stad van ongeveer 200.000 inwoners, kennismaken met het échte Andalusië. Hier geen platgetreden paden, geen lange rijen, maar authentieke, levende cultuur. Kom op ontdekkingsreis naar deze zonnige stad barstensvol bezienswaardigheden.

Belangrijke bezienswaardigheden van Almeria  

Hoogtepunt van een vakantie naar Almeria is ongetwijfeld het Alcazaba. Dit enorme, Moorse fort uit de 11e eeuw werd ooit gebouwd om dit deel van de kust te beschermen. Binnen de indrukwekkende muren van dit fort vind je een aantal prachtig gerestaureerde gebouwen en sublieme Moorse tuinen. Door de hoge ligging biedt het fort een schitterend uitzicht over de omgeving van Almeria. Het fort is niet alleen interessant voor cultuurliefhebbers en geschiedenisfanaten. Ook voor kinderen is het fort met zijn vele klautermogelijkheden en omvang een fantastische attractie. Zeker als ze weten dat het fort een rol heeft gespeeld in populaire films en series, zoals bijvoorbeeld 'Game of Thrones', 'Wonder Woman' en 'Indiana Jones and the last Crusade'. 

Het Alcazaba-fort is zeker niet de enige bezienswaardigheid van Almeria. Ook de eeuwenoude kathedraal van Almeria is je bezoek meer dan waard. Gelegen aan een prachtig plein met wuivende palmen, confronteert de massieve, ongastvrij uitziende kathedraal de bezoekers met de rauwe realiteit van de 16e eeuw. Tijdens de bouw van deze kathedraal leed Almeria namelijk onder aanvallen van Barbarijse piraten die op zoek naar Christelijke slaven een rooftocht van alle rijkdommen van een kathedraal niet versmaadden. Daarom heeft het gebouw een laag profiel en een plat dak. Het lage profiel verminderde de kans op schade bij een bombardement uit zee en een plat dak bood ruimte voor het opstellen van kanonnen, mocht het noodzakelijk zijn om de stad te verdedigen. Het rijke interieur van de kathedraal staat volkomen in tegenstelling met de ruwe bolster van de buitenkant van dit unieke gebouw. 

Net als veel andere Spaanse steden heeft Almeria een oude binnenstad met een wirwar aan straatjes en steegjes. Tegenwoordig is deze oude binnenstad omgevormd naar een woongebied voor jonge ondernemers en welgestelde investeerders die zich erom bekommeren het karakter van de wijk zo veel mogelijk te handhaven. Voor bezoekers biedt de oude binnenstad de kans om rond te neuzen en de eeuwenoude sfeer op te snuiven. Daarnaast vormt de binnenstad van Almeria een walhalla voor shoppers. 

Naast veel cultuur is Almeria ook een echte zonbestemming met vele kilometers vlak zandstrand aan de blauwe Middellandse Zee. Dus als je tijdens je vakantie een time-out wilt en een dagje helemaal niets wilt doen, dan kun lekker chillen op het strand. 

  


Meer bezienswaardigheden rond Almeria

Almeria wordt omgeven door bijzondere natuur. Zo vind je de enige woestijn van Europa op nog geen 30 kilometer afstand van Almería. Het woestijnklimaat zorgt voor enorme droogte. Niet zo vreemd dus dat dit gebied figureerde in een groot aantal westerns. Met name zijn in dit gebied veel spaghettiwesterns uit de jaren 70 van de vorige eeuw opgenomen. Het filmdorp dat is achtergebleven, kun je bezoeken: MiniHollywood Oasys. Daar kun je filmsets bekijken waar legendarische films zoals 'The good, the bad and the ugly' en 'For a fist full of dollars' zijn opgenomen en in de voetsporen treden van filmsterren uit het verleden, zoals Clint Eastwood, Brigitte Bardot, Alain Delon en Sean Connery. 

Andere bezienswaardigheden in de omgeving zijn Mojacar en Nijar. Mojacar is een dorp op een heuveltop die oprijst uit de zee. Van een afstand is het een schilderachtig plaatje. Eenmaal in het dorp zul je worden ondergedompeld in een warreling van authentieke, pittoreske huizen. Nijar is een typisch, kleinschalig Andalusisch dorpje aan zee. Hier vind je wat meer toerisme, zoals blijkt uit het grote aantal shops en restaurantjes. 

Voor de natuurliefhebbers is de Cabo de Gata Nijar een must. Dit natuurgebied aan de kust is van vulkanische oorsprong. De hoge kliffen worden onderbroken door geïsoleerde zandstrandjes, terwijl er een gevarieerde flora en fauna te vinden is langs de uitgedroogde rivierbeddingen en zoutpannen in dit deel van de kust. Onderdeel van dit natuurgebied vormt Las Salinas, waar een florerende kolonie van rozerode flamingo's te bewonderen is met het turquoise, mediterraanse water als achtergrond. 

  


Klimaat van Almeria

Het klimaat van Almeria wordt gekenmerkt door hete zomers en milde winters. De regenval blijft gewoonlijk beperkt tot enkele dagen per maand, terwijl het aantal zonne-uren het hoogste is van heel Spanje. Voor cultuursnuivers die komen voor een actieve vakantie zijn de maanden april, mei en juni in het voorseizoen en september en oktober in het naseizoen de aangewezen periode. Zonaanbidders kunnen natuurlijk ook in de maanden juli en augustus in Almeria hun vakantie plannen.

Een snorkel- of duikvakantie rond Almeria?

De Middellandse Zeekust rond Almeria is heel gevarieerd. Langzaam aflopende zandstranden worden onderbroken door rotsachtige kuststroken en zelfs watergrotten. Daardoor ontstaat een kustlijn die bij uitstek geschikt is voor een snorkel- of duikvakantie. Rond Almeria zijn dan ook verschillende bedrijven gevestigd die zich specialiseren in het aanbieden van snorkel- en duiktrips aan vakantiegangers.

Almeria, een ontdekkingsreis!

Moorse bouwwerken en oude, Spaanse cultuur. Heerlijk shoppen en dwalen door een Middeleeuwse binnenstad. Rondstruinen op de filmset in de voetsporen van Clint Eastwood en genieten van de kleurenpracht van een grote groep flamingo's. Dit alles en nog veel meer, kan in Almeria. Kom op vakantie naar Almeria en maak je klaar voor een ontdekkingsreis!

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze vakantie naar Almeria? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again