Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Cancún

Cancún op het schiereiland Yucatan in Mexico is een van de meest populaire reisbestemmingen in Mexico. Het toeristische centrum biedt talrijke culturele en historische bezienswaardigheden, prachtige stranden en een soortenrijke onderwaterwereld in de Golf van Mexico. De schoonheid en charme van het beroemde schiereiland beloven een ontspannende vakantie in een paradijselijke omgeving - op een vakantie in Cancún met FTI!

Bezienswaardigheden & highlights Cancún

Cancún, als centrum van de Mexicaanse vakantieregio op het schiereiland Yucatan, is een van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld. De kuststreek van de stad, die vaak op ansichtkaarten te zien is, met zijn witte zandstrand en de vele moderne hotelcomplexen is kenmerkend voor de toeristische metropool. Cancún ligt direct aan de Golf van Mexico en is door zijn unieke onderwaterwereld vooral voor duikliefhebbers een waardevolle reisbestemming.

De beroemde stad Yucatan biedt echter ook vele andere mogelijkheden voor aantrekkelijke vakantiearrangementen, zoals historische en waardevolle bezienswaardigheden en voorbeelden van het UNESCO-werelderfgoed.

Een van de belangrijkste ruïnes uit de late Maya-periode in Yucatan is de ruïne van Chichén Itzá, gelegen ten oosten van Merida. Vandaag de dag beslaat de pre-Columbiaanse stad een gebied van ongeveer 1547 hectare en bestaat uit het centrum van monumentale representatieve gebouwen en de grotendeels bewaard gebleven trappiramide Kukulcán. De hele archeologische site is een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Chichén Itzá is een van de meest bezochte ruïnes in Mexico. Toeristen mogen tijdens een bezoek de open ruimtes van het terrein betreden, de afzonderlijke gebouwen zijn grotendeels afgesloten voor het publiek.

Vakantietip Cancún: Uxmal ruïnes

Wie tijdens een vakantie kennis wil maken met Cancún en de prachtige omgeving en het culturele verleden van het eiland Yucatan, moet de ruïnes van de voormalige grote en belangrijke Mayastad Uxmal bezoeken. De site ligt ten zuiden van Merida en kan toeristen een bijzonder inzicht geven in de oude Maya-tijd door de restauratie van vele gebouwen. Het belangrijkste gebouw is het indrukwekkende gouverneurspaleis. Net als Chichén Itzá behoren de ruïnes van Uxmal tot het UNESCO-werelderfgoed.

Vakantietip Cancún: Stranden & Duiken

De Golf van Mexico langs de Yucataanse kust is een waar paradijs voor duikers. Kleurrijke koraalriffen, zeldzame vissen en grote zeezoogdieren kunnen hier van dichtbij worden waargenomen. Maar niet alleen de kuststreek rond Cancún, maar ook de beroemde zoetwatergrotten, de Cenotes, worden elk jaar door talloze duikers bezocht. Andere interessante plekken in de regio zijn de indrukwekkende gezonken scheepswrakken en de beschutte lagunes met ondiep water. Het absolute hoogtepunt is het onderwatermuseum op meer dan 150 vierkante kilometer, dat 400 levensgrote kleifiguren herbergt. De faciliteit dient voor het behoud van de natuur en het milieu onder water. Na verloop van tijd zal zich rond de sculpturen een koraalrif vormen, dat de vestiging van verschillende inheemse zeedieren zal bevorderen. Om tijdens je vakantie op een ontspannen manier van Cancún te genieten, zijn de prachtige zandstranden langs de kust ideaal. De mooiste stranden bevinden zich voornamelijk in het noordelijke deel van de regio, maar de meeste behoren tot de grote hotelcomplexen. Het zand is hier bijzonder fijn en sneeuwwit, het water kristalhelder en gemakkelijk toegankelijk. Hier kunnen vakantiegangers rust vinden terwijl ze zonnen, zwemmen of snorkelen in het rustige water rond het Mexicaanse schiereiland.

Boek jouw vakantie naar Cancún

Nieuwsgierig geworden naar Cancún? Boek snel jouw vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again