Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Vakantie naar Yucatan

Droom je van zonovergoten stranden, wuivende palmbomen en een blauwe zee? Ga dan op vakantie in Yucatan! Dit Mexicaanse schiereiland is de perfecte vakantiebestemming voor zonaanbidders. Je geniet er alle dagen van heerlijke temperaturen onder een stralende zon. De kleurrijke vissen en koralen weten je ongetwijfeld te fascineren. Met zijn vele waardevolle tempels en ruïnes vinden ook de cultuurliefhebbers er beslist hun gading. Kortom, in dit deel van Mexico vind je alles wat nodig is voor een echte droomvakantie.

Bezienswaardigheden Yucatán

Yucatán, gelegen in het oosten van Mexico, is opvallend dun bevolkt. Toch heeft het sterk wisselende landschappen met ongerepte tropische regenwouden van jungle tot savanne en uitgestrekte bossen. Liefhebbers van zonvakanties voelen zich op de mooie, witte en uitgestrekte zandstranden langs een azuurblauwe zee, onmiddellijk thuis. Langs de kust sta je versteld van de prachtige koraalriffen. De meest populaire badplaatsen zijn Cancún en Playa del Carmen. Voor duikers en snorkelaars is dit een waar paradijs. Maar Yucatan biedt zijn vele vakantiegangers nog zoveel meer. Cultuurliefhebbers hebben hier meer dan genoeg waardevols te ontdekken. De Maya cultuur beleefde hier in Yucatán namelijk zijn hoogtepunt. Vele waardevolle archeologische vondsten herinneren daaraan. En dan is er nog de hoofdstad Mérida met zijn typisch witte gebouwen en huizen. Wil je een zalige strandvakantie combineren met kunst en cultuur? Dan zijn Mexico en Yucatan gedroomde vakantiebestemming.

Een van de zeven wereldwonderen

Hou je van culturele hoogtepunten uit onze geschiedenis? Dan mag een bezoek aan het tempelcomplex Chichén Itzá zeker niet ontbreken. Dit was namelijk één van de belangrijkste steden van de Maya’s, en maakt deel uit van de zeven nieuwe wereldwonderen van UNESCO. Het meest bijzondere is de piramide van Kukulcán, die oorspronkelijk dienst deed  als kalender voor de Maya’s. Daarom de 365 treden, gelijk aan het aantal dagen van het jaar. Andere blikvangers zijn hier de populaire Maya ruïne Cobá en de grote tempel Nohoch Mul, die je zelfs mag beklimmen!

Klimaat Yucatan

Yucatán kent een heet steppeklimaat, met temperaturen van gemiddeld 37 graden en uitschieters tot ver boven de 40 graden in juli. In januari kent men er met een gemiddelde van 18 graden de laagste temperatuur van het jaar. De beste reistijd voor Yucatán loopt van begin februari tot eind november. Je geniet er dan dagelijks van zonnig weer met meer aangename temperaturen en weinig of geen neerslag.

Mexicaanse keuken op Yucatan

In Mexico heeft elke regio eigen, specifieke gerechten. Net zoals overal in Mexico wordt ook op Yucatan veel aan de straatkarren gegeten. Hét nationale gerecht is er uiteraard de taco, ook in Yucatan. Daar is de meest populaire taco de cochinita pibil met langzaam geroosterd en getrokken varkensvlees in een marinade van sinaasappel- en limoensap met annatto-paprika, langzaam geroosterd in een bananenblad.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze vakantie naar Yucatan? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk nu de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again