Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Vakantie Valletta

Valletta, noordoostelijk gelegen op het eiland Malta, is met nog een 6.000 inwoners Europa´s kleinste hoofdstad. Hier beleef je een geweldige en afwisselende vakantie. Valletta is werkelijk een pareltje. Het heeft haar pittoreske uiterlijk van vroeger behouden en behoort niet voor niets tot de UNESCO werelderfgoedlijst. Hier wordt je getrakteerd op architectuur, historische monumenten en prachtige vergezichten. Ontdek zelf de vele leuke hoekjes en bijzondere gebouwen, waaronder de schitterende kathedraal. Ingrediënten voor een heerlijk ontspannen vakantie in de vorm van cafeetjes, leuke restaurantjes en openbare tuinen, zijn op Valletta volop aanwezig.

De bezienswaardigheden van Valletta

De haven 
De prachtige natuurlijke haven is betoverend en hier moet je beslist naar toe. De haven geeft ook tegenwoordig nog goed weer waarom Valletta lang niet kon worden ingenomen en als een uiterst goed beveiligd werd beschouwd. Uiteindelijk slaagde Napoleon hier wel in. Bij de haven kun je heerlijk ontspannen en mooie vakantiekiekjes schieten. Het uitzicht vanaf deze natuurlijke haven is zeer zeker de moeite waard. 

De herbergen 
De acht auberges stammen uit 1570. Auberges betekent hier de huizen van de ridders en ridders verbleven hier gratis als compensatie voor hun diensten in onder andere ziekenhuizen. Er waren auberges in acht verschillende talen. Momenteel zijn er nog maar vijf auberges in tact, zijnde Italie, Engeland en Beieren, Aragon en de Provence. Castille en Leon. Een aantal auberges behoren tot de mooiste gebouwen van Valletta en kregen een herbestemming zoals hoofdpostkantoor of gerechtsgebouw. Tijdens een (stads-)wandeling door Valletta kun je de indrukwekkende gevels bewonderen en krijg je een goed beeld van Valletta in de baroktijd. 

St. Johns Co-Kathedrale 
Waarschijnlijk zet de eenvoudige buitenkant van deze kalkstenen kathedraal je op het verkeerde been. De binnenkant is echter een en al pracht en praal en net zoals de bovengenoemde auberges, werden ook acht apsissen van de kathedraal speciaal ontworpen. De vloer van de kathedraal bevat ingelegd marmer dat de graven en de crypte eronder markeert. Hier liggen bijna alle Grootmeesters en vele ridders van de Orde begraven. Aan de muren zijn de prachtige wandtapijten te bewonderen, evenals diverse schilderijen. De onthoofding van Johannes de Doper van barokke kunstschilder Caravaggio is een van de meest indrukwekkende schilderijen. 

De Upper Barrakka Gardens 
Wie wil genieten van wellicht het meest indrukwekkende uitzicht van Malta, dient beslist de Upper Barrakka gardens bezoeken. De tuinen werden in 1661 aangelegd en bieden je een prachtig panoramisch uitzicht op de natuurlijke haven van Valletta met op de achtergrond de steden Cospicua, Senglea en Birgu. In deze tuinen met zuilengalerijen kom je ook standbeelden, plaquettes en bustes tegen die belangrijke gebeurtenissen en personen weergeven uit de geschiedenis van Malta. Onder het hoofdterras van de tuin vind je de saluting battery, een kanon dat vroeger werd afgevuurd als saluut aan marineschepen die Valletta bezochten. Dagelijks wordt dit kanon nog steeds met groot ceremonieel afgevuurd (om 12:00 en om 16:00 uur). Erg leuk om eens mee te maken. Verder is de bovenste Barrakka lift een bijzondere attractie die de haven en de Upper Barrakka tuinen met elkaar verbindt. De 58 meter hoge lift vervoert je in slechts 25 seconden naar boven en is een zeer snelle en praktische manier om Valletta binnen te komen. 

De Lower Barrakka Gardens 
Op slechts 15 minuten lopen liggen de lower Barrakka gardens, die een net iets ander, maar zeker ook prachtig uitzicht bieden op onder andere de haven, het fort Ricasoli en de brug van Valletta Breakwater. Deze tuinen zijn wat minder toeristisch dan de Upper Barrakka Gardens. Geniet behalve van het uitzicht vooral van alle schepen de de haven in- en uitvaren, maar ook van de bomen en exotische bloemen. Voor de Romeinse tempel staat een fontein. Het boogvormige pad er naar toe ziet er met name ´s avonds fantastisch uit.

De beste reistijd voor je vakantie naar Valletta

Om optimaal van de verblijf op het prachtige Valletta te genieten, adviseren we je om deze prachtige vakantiebestemming tussen mei en november te bezoeken. Hoewel Valletta een warm en zonnig mediterraan klimaat kent en de temperaturen in de zomer tot 28 ° C kunnen stijgen, ondervind je daar vanwege de ligging niet veel last van. In genoemde periode is ook de watertemperatuur aangenaam (tussen de 21° C en 28° C) en heb je de minste kans op neerslag.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze vakantie naar Valletta? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again