Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Vakantie Qawra

Net als meerdere andere plaatsen op het eiland Malta is het dorpje Qawra in de loop der jaren omgeturnd van authentiek vissersplaatsje tot een populair toeristenoord. Het is te merken aan de vele restaurants en bars in Qawra, dat is gesitueerd op een landtong in het noorden van Malta. De plaats is met name geliefd bij watersportliefhebbers. Duikers en snorkelaars worden geflankeerd door op jetski's toerende toeristen. Opvallend: rond Qawra is vrijwel alles éénrichtingsverkeer!

Attracties in de nabijheid

Naast de watersportmogelijkheden aan de flanken van de rotsachtige kust heeft Qawra ook enkele bezienswaardigheden nabij het knusse centrum. Één van de meest bezochte toeristische attracties van het eiland is het nog niet zo oude zeeaquarium dat tijdens de door corona gedwongen sluitingsperiode nog eens extra onder handen is genomen. Het gebouw in de vorm van een zeester herbergt zo'n kleine 200 verschillende soorten zeedieren. Ook leuk voor een uitstapje in de plaats zelf is het Museum van historische automobielen in het nabijgelegen Bugibba. De oude Porsches en Ferrari's zijn met veel liefde gerestaureerd en worden tentoongesteld omlijst met oude gebruiksvoorwerpen. In de buurt vinden we de restanten van een oude tempel waar nu een luxueus hotel omheen is gebouwd. Door het prima openbare vervoer op Malta kun je overigens ook uitstekend hotspots elders op het eiland bereiken. Dat maakt Qawra ook tot een prima uitvalsbasis voor een trip naar één van de andere bewoonde eilanden dat tot Malta behoort: Gozo. Iets groener dan Malta zelf en iedere drie kwartier bereikbaar via een veerpont vanuit Cirkewwa. In de buurt van Qawra is voor de liefhebbers van natuurschoon anders het vogelpark - iets ten zuiden van de plaats - een echte aanrader. In het weekeinde en tijdens schoolvakanties kan gebruik gemaakt worden van rondleidingen.

Middeleeuwse stadjes en kleurrijke filmsets

Vervelen zul je je zeker niet tijdens een vakantie in Malta. Niet ver van Qawra bevinden zich bijvoorbeeld de zoutpannen van het natuurreservaat Salina. Dit gebied voor zoutwinning is ook leuk voor vogelspotters. Er zijn overigens meerdere interessante reservaten op zowel Malta als Gozo. Een dagje naar de zandstranden van Mellieha kun je afwisselen met een trip naar het ommuurde Middeleeuwse stadje Mdina (overigens niet ver van Mellieha), snorkelen in één van de lagunes of een bezoek aan de hoofdstad Valetta. Die is niet groot en daardoor is alles wandelend via de smalle straatjes prima bereikbaar. Met de auto kun je in één dag het gehele eiland bekijken en sla dan Popeye Village niet over. Hier werd ooit de film Popeye opgenomen. De filmset met kleurrijke houten huisjes aan de azuurblauwe baai is schilderachtig mooi. Malta staat bekend om de heerlijke, altijd verse, visgerechten.

Vakantie in Qawra! Wanneer?

Wie houdt van een lekkere strandvakantie kan het beste in de pure zomermaanden naar Malta gaan. Het is er dan heerlijk warm, doorgaans rond de dertig graden. Voor wie niet afhankelijk is van schoolvakanties (hoewel Malta ook met kinderen een prima vakantieplek is) en wat actiever is ingesteld, kan die hete periode beter mijden en in het vroege voorjaar óf bijvoorbeeld september afreizen naar Malta dat ook dan behaaglijke temperaturen aflevert.

Fascinerend eiland

Wie Qawra bezoekt moet zeker ook ruimte maken voor een bezoek aan het autovrije eilandje Comino. Dat kan via een speciale bootrondreis die je zeker ook naar de fraaie (maar soms heel drukke) Crystal Lagoon brengt of via een veerboot die vanuit Ċirkewwa vertrekt. Het eiland is bij de Maltezer bevolking ook populair vanwege de wandelroutes. Een aanrader!

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze vakantie naar Qawra? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie! 


Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again