Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Vakantie Gozo

Misschien heb je nog nooit van Gozo gehoord. Reden te meer om deze bijzondere en fantastische vakantiebestemming onder je aandacht te brengen. Hier ga je absoluut een geweldige vakantie beleven. Gozo maakt deel uit van de eilandengroep Malta en is een klein, rustig eiland in de Middellandse zee. Het heeft een oppervlakte van slechts 67 vierkante kilometer en staat bekend als een oase van rust. Gozo wordt ook wel liefkozend het kleine zusje van Malta genoemd. Gozo heeft een ruige, adembenemende kustlijn, ongerepte stranden, turquoise wateren, geheime baaitjes, gezellige stadjes, idyllische dorpjes en tientallen kerken. Gozo kent geen massatoerisme. Alleen duikers weten Gozo al jaren te vinden.

Bezienswaardigheden Gozo

San Blas is een van de mooiste stranden op Gozo. Dit oranje zandstrand ligt op een heerlijke afgelegen plekje. Je wandelt er via een vrij stijl wandelpad naar toe, wat vooral op de terugweg redelijk pittig is. Ramla Bay is breed en makkelijker toegankelijk en is de grotere variant van San Blas. Bovenop de heuvel van Ramla Bay staat een beeld van de heilige maagd Maria. Vanaf deze heuveltop heb je een mooi uitzicht over de omgeving, de zee en het oranje zandstrand. 

Bruisend hart van Gozo is de hoofdstad Victoria, maar wordt ook wel Rabat genoemd. Victoria bestaat deels uit een ommuurde citadel, vanwaar je een prachtig uitzicht over het eiland hebt. Kenmerkend is het historisch centrum met de vele kerken, knusse pleinen en de gele gebouwen. Slenter op je gemak door de historische straatjes en breng zeker even een bezoekje aan de St. George´s kathedraal, een van de mooiste kerken. Verder vind je hier natuurlijk gezellige restaurantjes en leuke winkels. Een dagje uit naar Victoria is een absolute must tijdens je verblijf op Gozo. 

Xlendi is een klein badplaatsje en ligt spectaculair tussen hoge rotswanden. Hier kun je langs de kliffen wandelen én een duik in het water nemen. De sfeer in Xlendi is heel gemoedelijk en daarom wordt Xlendi door vakantiegangers die op zoek naar rust zijn, erg gewaardeerd. Xlendi heeft hele leuke winkeltjes en tientallen goede restaurantjes. Geniet ´s avonds onder het genot van lokale heerlijkheden van een betoverende zonsondergang. Ta´Karolina´s Cave is een grot die via een stenen trap (75 treden) te bereiken is. Bewonder ook de in 1650 gebouwde toren van Xlendi. Je moet hiervoor de mooie Il-Kantra-kloof oversteken. 

Wie van wandelen, fietsen en de natuur houdt, moet naar de Wied Il-Ghasri vallei toe. Kers op de taart is hier het verscholen kiezelstrandje. Dat ligt aan het begin van een mooie kronkelende kloof in de rotsen die uiteindelijk in de zee uitkomt. Je kunt via een trap helemaal afdalen maar deze plek is ook per boot te bereiken. Het water is hier kraakhelder. Deze plek behoort absoluut tot een van de mooiste plekken op Gozo. 

Cultuur snuiven kun je in het dorp Xaghara, noordoostelijk van Victoria. Hier ligt de tempel van Ggantija. Het complex stamt uit 3400 voor Christus en is daarmee noug ouder dan de Egyptische piramides. Het is een indrukwekkend stenen bouwwerk dat waarschijnlijk voor cultische doeleinden werd gebruikt. In het Maltees betekent Ggantija zoveel als reus. De bewoners van Gozo geloofden namelijk dat de tempel door reuzen was gebouwd. Niet zo verwonderlijk gezien de grootte van de kalkstenen blokken waaruit de tempel is opgebouwd. 

Een paradijs voor duikers is Dwejra Bay. We noemden het al eerder, duikers weten Gozo al jaren te waarderen en te vinden. In het westen van Gozo bevindt zich namelijk de beroemdste duikplek, een baai met bizarre rotsformaties en de de Blue Hole. De Blue Hole is de toegang tot een waar duikersparadijs, dat je bereikt via een 15 meter groot gat in de rots. Hier bevindt zich een indrukwekkende onderwatergrot die tot de zeebodem reikt. Dit is de ingang naar een waar duikersparadijs, waar duikers zich aan de fascinerende onderwaterwereld van Gozo kunnen vergapen.

De beste reistijd naar Gozo

Wie naar het fantastische vakantie eiland Gozo wil afreizen, moet er rekening mee houden dat het in de zomer aardig warm is en de zon dan 12 uur per dag schijnt. Mei (23°C), juni en september (28 °C) zijn zonder meer de beste maanden om een vakantie naar eiland Gozo te boeken. De minste kans op neerslag heb je in de maanden juni, juli en augustus, terwijl oktober en november de meest regenachtige maanden zijn. Wie van zwemmen houdt kan van juni tot en met oktober zijn hart ophalen.

Vakantie Gozo: zwemvakantie en duikparadijs voor actieve vakantiegangers

Gozo biedt veel plezier tijdens het zwemmen, want er zijn prachtige stukken strand waar je alles om je heen zult vergeten. Verblijf op een van de twee grote rode zandstranden: Ramly Bay of San Blas Bay. Er zijn ook kleinere stranden in Xlendi en Marsalforn. Aangezien deze stranden al lang bekend zijn bij toeristen, zul je hier echter niet alleen ontspannen. Maar je kunt een stil stuk langs de kust vinden als rotsachtige stukken geen probleem zijn. Duikers, aan de andere kant, houden van Dwejra Bay ten westen van Gozo. Deze baai wordt beschouwd als een duikparadijs en heeft een buitengewone onderwatergrot.

Als je jouw reis naar Gozo plant, kan FTI je helpen bij het vinden van een geschikt hotel en een goedkope vlucht!

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze vakantie naar Gozo? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie! 


Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again