Wanneer je spreekt over Kreta als vakantiebestemming zullen er vast mensen in je vriendenkring zijn die er ooit wel eens zijn geweest en kunnen vertellen wat er zo leuk is om te doen. Maar wat is er nou allemaal te doen? Is het de moeite waard om een vakantie Kreta te boeken? Is het vooral voor de strandgangers of kan je ook veel plaatsen bezichtigen?

Malia Kreta

Kreta all inclusive

Populaire bestemmingen op Kreta

Populaire bestemmingen Kreta

  • Chersonissos
  • Rethymnon
  • Koutouloufari
  • Chania
  • Malia
  • Stalis
  • Sissi

Chersonissos

Chersonissos is de plek om te zijn als echte feestganger. Er is ook genoeg te vinden aan excursies en watersport, maar hou je het als gezin liever wat rustiger, dan is deze plek wat minder geschikt.

Rethymnon

Deze plaats staat bekend om de echte Griekse authentieke uitstraling die het herbergt. Vele smalle oude stegen en overgebleven bouwwerken laten het gezicht van vroeger zien.

Koutouloufari

Hier vind je in alle rust nog een authentiek dorp waar je allerlei straten in de oude Griekse stijl tegenkomt. Ook kan je even lekker uitwaaiien op het nabijgelegen strand.

Chania

Een van de populairste toeristentrekker van Kreta is Chania. Op deze bestemming vind je de invloeden vanuit diverse culturen en heb je de mogelijkheid om diverse tripjes te ondernemen.

Malia

Wanneer je op zoek bent naar badplaatsen, dan is Malia net als Chersonissos een populaire bestemming waar je moet zijn. Met een prachtige zee, de mogelijkheid om ruïnes te bezichtigen, de gezellige straatjes met diverse restaurants en uitgaansgelegenheden is het een goede plaats voor zowel jong als oud.

Stalis

Tussen Malia en Chersonissos vind je Stalis, een gezellige plek aan de kust met diverse winkels op een lange boulevard. Genoeg om je als toerist te kunnen vermaken.

Sissi

Wanneer je liever op een rustige plek wilt vertoeven dan kan dat bij dit vissersdorpje. Het is authentiek en heeft veel lokale producten te koop. Ook hier kan je een frisse duik nemen aan de aanliggende stranden.

Kreta bezienswaardigheden

Een vakantie Kreta is niet compleet door diverse bezienswaardigheden in je agenda te proppen. Denk bijvoorbeeld aan Knossós, een oude stad van Kreta waar nog overblijfselen van te bewonderen zijn. Voor de actieveling kan je ook de Samaría kloof meteen gaan bekijken: dit is een van de kloven in een groot gebied van kloven. Hier kan je urenlang genieten van de natuur. De stranden zijn in ruime overvloed en hebben genoeg excursies te bieden voor jou als toerist.

Kreta klimaat

Wanneer je gaat kijken naar het klimaat van Kreta, dan spreken we over een mediteraanse variant. In de zomermaanden is het erg droog en heet met temperaturen die kunnen oplopen tot maar liefst 40 graden.

Overige informatie

In Griekenland kan je gewoon betalen met de Euro, je hoeft dus niet te wisselen in een wisselkantoor. Een reis naar Kreta duurt circa 4 uur met het vliegtuig.