Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

✔ Vakantie Veneto

Het maakt niet uit of je tijdens je vakantie graag wandelt en actief bezig bent of dat je de rust en stilte van archeologische musea en kunstgalerijen verkiest. In Veneto hoef je slechts dertig minuten in de ene richting of vijfenveertig in de andere te reizen om een grote verscheidenheid aan natuurlijke en door de mens gecreëerde bezienswaardigheden te bereiken waar je maanden voor nodig hebt om allemaal te verkennen.

Bezienswaardigheden & highlights Veneto

Veneto heeft niet echt een introductie nodig. Ooit het hoofd van een voormalige grootmacht die eeuwenlang heerste over de Middellandse Zee en grote stukken land, is Venetië tegenwoordig de hoofdstad van de Noord-Italiaanse regio Veneto. De waterstad trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Ze komen op zoek naar kostbare kunst, verbluffende architectuur, een romantische ervaring of gewoon de ultieme selfie.

Als dit je eerste bezoek aan Veneto is, mag je Venetië niet missen. Dit is een plek die je minstens één keer in je leven moet zien. Reserveer minimaal twee dagen om de kanten van Venetië te verkennen die je het meest interesseren: de musea, kerken, labyrintische straten, gelaagde geschiedenis.

Tegelijkertijd mag je de andere twee grote juweeltjes niet missen die de kroon van Veneto zo veel schitterender maken: Padua en Verona. Padua is de stad die de Renaissance op gang bracht met de meesterschilder Giotto die de Scrovegni-kapel met prachtige fresco's bedekt. Zijn absolute vaardigheid in het weergeven van menselijke emoties laat je diep geraakt als je fresco na fresco de bijbelse verhalen volgt onder een verbluffend geschilderde blauwe lucht bezaaid met gouden sterren.

Toch biedt Padua zoveel meer dan de verplichte Scrovegni-kapel. Padua, een levendige universiteitsstad (de op vier na oudste universiteit ter wereld werd daar in 1222 gesticht), heeft tientallen bezienswaardigheden en een heerlijke eetcultuur.

Erfgoed is gemakkelijk te vinden in heel Veneto, Italië. Het grondgebied van wat tegenwoordig de Veneto is, is immers een bondgenoot van het Romeinse rijk sinds de 3e eeuw voor Christus. In 49 voor Christus kregen de oorspronkelijke Veneti-stammen het volledige Romeinse staatsburgerschap. De meeste steden en dorpen van de Veneto waren gesticht door of bloeiden onder de Romeinen. Hun huidige namen zijn geëvolueerd van de namen die ze droegen in de tijd van het Romeinse rijk. Padua was bijvoorbeeld Patavium, Treviso - Tarvisio en Vicenza - Vicetia.

In elke stad of stad van de Veneto (zelfs in Venetië) kun je gemakkelijk overblijfselen van de Romeinse beschaving tegenkomen. Deze kunnen de vorm hebben van monumentale gebouwen die nog steeds op de een of andere manier in gebruik zijn (zoals de Romeinse Arena in Verona). Of ze kunnen de vorm hebben van onschatbare archeologische collecties zoals die van het Nationaal Archeologisch Museum in Venetië.

Boek jouw vakantie Veneto

Overtuigd van de voordelen die deze Italiaanse regio je te bieden heeft? Kies voor een vakantie Veneto en ontdek al het moois met eigen ogen.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again