Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Trentino

Er zijn zo veel activiteiten te doen in de stad Trento, een klein charmant stadje genesteld in de Dolomieten in het noorden van Italië! Maar hoe kies je de beste activiteiten voor je reisschema? Ontdek alles over de meest interessante en geweldige dingen om te doen in Trento, Italië.

Bezienswaardigheden & highlights Trentino

De regio Trentino in Italië zal indruk op je maken met zijn gevarieerde grondgebied, rijk aan natuurlijke schoonheid en vol culturele en gastronomische attracties. Het is een geweldige plek om te bezoeken voor kunst, geschiedenis en cultuur vanwege de kastelen, oude kerken en musea!

Wist je dat een deel van de invloed en geschiedenis van de stad teruggaat tot de Romeinse tijd? Oude overblijfselen van Tridentum zijn nog steeds te vinden als onderdeel van de archeologische vindplaats in het centrum van Trento. Als bezoeker kun je ook de aanwezigheid uit de Renaissance zien op vele gevels van de lokale paleizen. Maar hun belangrijkste invloeden dateren uit de tijd dat de regio deel uitmaakte van Oostenrijk in 1814 tot 1918. Pas met het vredesverdrag dat na WOI werd ondertekend, werden Trento en de hele regio Sudtirol onderdeel van Italië.

Als je het idee om een kaart te volgen niet leuk vindt, kan een gratis 2 uur durende wandeling een echte aanrader zijn. Hier krijg je onder meer het Duomo-plein, de kerk van Santa Maria Maggiore en het kasteel van Buonconsiglio te zien! Je krijgt historische feiten te horen, maar ook anekdotes en leuke ervaringen die de gids je vanuit zijn persoonlijk perspectief kan vertellen. De MUSE werd in 2013 opgericht door starchitect Renzo Piano om de relatie tussen mens en natuur met bezoekers te laten zien en te delen. Het gebouw heeft hoge glazen wanden die de omringende bergtoppen en hellingen imiteren. De tentoonstellingen omvatten de evolutie van geologische formaties en fossielen naar de natuurlijke omgeving van flora, fauna, gletsjers en lawines.

Het Buonconsiglio-kasteel is van groot belang voor de stad omdat het uitkeek over de weg naar Duitsland en toen tussen de 13e en 18e eeuw de residentie werd van de prins-bisschoppen van Trento. Het is een stedelijk fort dat rijk is aan mooie architectuur die een romaanse en gotische stijl combineert op de torens terwijl het is versierd met fresco's uit de Renaissance. Het kasteel herbergt momenteel ook het Museo del Risorgimento en het Museo Provinciale d’Arte! Ze hebben sculpturen, antiek meubilair, archeologische en etnologische collecties, perfect voor elke bezoeker die wat geschiedenis en lokale kunstcollecties wil zien.

Boek jouw vakantie Trentino

Gaat je hart sneller kloppen van een actieve vakantie met lekker veel variatie? Dan is een vakantie Trentino een echte aanrader. Voor zowel jong als oud is er meer dan genoeg te beleven in deze regio.

Bekijk de aanbieding

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again