Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Sardinië

Rotsen, kristalhelder water, ongerepte natuur - het op een na grootste eiland in de Middellandse Zee fascineert met zijn dromerige stranden en archeologische vondsten. Ontdek wat Sardinië te bieden heeft!

Bezienswaardigheden & highlights Sardinië

Alleen de Tyrreense Zee scheidt Italië van het op een na grootste eiland in de Middellandse Zee. Sardinië ligt 12 kilometer ten zuiden van Corsica, maar behoort in tegenstelling tot het Franse eiland politiek gezien tot Italië. Een aangenaam mediterraan klimaat trekt in de zomer steeds meer mensen aan die van vakantie op Sardinië willen genieten. Een ander mooi Italiaans eiland om te bezoeken is Sicilië

Tot op de dag van vandaag is het eiland met zijn schilderachtige landschap, dromerige rotsachtige baaien, prachtige zandstranden en kristalhelder water een geheime tip gebleven. Deze parel in de Middellandse Zee is een uniek natuurgebied dat altijd staat voor nieuwe ervaringen. Zelfs de kusten van het eiland, die zich over een lengte van bijna 2000 kilometer uitstrekken, zijn iets heel bijzonders. De smaragdgroene kleur van het water gaf de beroemdste kust, de Costa Smeralda, zijn naam. Tegenover de fijne zandstranden staan ​​ruige rotsen.

Adembenemend en spectaculair omlijst door diepblauw, kristalhelder water, presenteert een Monumento Naturale della Sardegna, de rotspoort, zich hier in Cala Goloritze. Naast de droomstranden zijn vooral de imposante grotten op het eiland het bekijken waard. De druipsteengrot van Blue Marino wordt per boot bezocht. Natuurliefhebbers zullen zich bijzonder thuis voelen in het Mui Muscas Park. De met uitsterven bedreigde Sardijnse ezel leeft hier tussen pijnbomen, kurkeiken en waterbronnen. Net als een filmset is het Lago del Cedrino, omlijst door imposante bergketens, rustig en bijna kitscherig in het oosten van Sardinië.

De belangrijkste focus ligt op de twee bergen Monte Limbara en Punta La Marmora, die met 1.359 en 1.834 meter boven Sardinië uittorenen. Naast de pittoreske eilanden Mal di Ventre, Asinara en La Maddalena zijn het vooral de Costa Smeralda, Costa Verde en Costa Paradiso die inspireren. Hier kunnen gasten ongestoord luieren, zwemmen en snorkelen op het strand.

De ruige kliffen die Sardinië vormen, kunnen nauwelijks adembenemender zijn. Aan de oostkust lokt het spectaculaire grottenstelsel Grotta del Bue Marino je tot een boottocht, aangezien je de attractie alleen vanaf het water kunt zien. Excursies naar het meest noordelijke punt van het eiland, ook wel bekend als Capo Testa, zijn een echte aanrader voor liefhebbers van fantastische rotsformaties. Wind en water vormden in de loop der jaren een fascinerend landschap.

Eten Sardinië

Op Sardinië kun je veelal genieten van de traditionele Italiaanse keuken, maar ook kent Sardinië typische streekgerechten. Zo vind je in het binnenland vooral vleesgerechten op de kaart, en aan de kust visgerechten. De echte specialiteit in het binnenland is Porceddu, wat vertaald ‘speenvarken’ betekent.

Weer Sardinië

Het eiland kent een subtropisch, mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Er waait een aangename wind over het eiland. De beste reistijd voor Sardinië is afhankelijk van je reisdoel. Ga je voor de bezienswaardigheden en cultuur, dan is voor- en najaar ideaal voor een bezoek aan Sardinië. Ga je vooral voor een zonvakantie, dan profiteer je in de zomer van aangenaam weer.

Praktische informatie Sardinië

  • Hoofdstad: Cagliari
  • Grote steden: Alghero, Olbia & meer!
  • Taal: Italiaans
  • Vluchtduur: 2 tot 3 uur (afhankelijk van de plaats)
  • Valuta: Euro
  • Tijdsverschil: er is geen tijdsverschil
  • Stroom: Je vindt hier dezelfde stopcontacten als in Nederland

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again