Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Limnos

Een vakantie op het Griekse eiland Limnos staat in het teken van zon, zee en prachtige natuur. Boek bij FTI jouw vakantie naar Limons en profiteer van de beste prijsgarantie!

Bezienswaardigheden Limnos

Het vulkanische Griekse eiland Limnos is gelegen in het noordoosten van de Egeïsche zee. Het is het 8e grootste eiland van Griekenland en kent een lengte van 260 kilometer en een oppervlakte van 476 vierkante kilometer. Het eiland is minder bergachtig dan de andere Griekse eilanden waardoor je goede wandelingen en fietstochten kunt maken over het vlakke landschap. Daarnaast is door het vlakke landschap de reistijd tussen de verschillende plekken op het eiland kort.

·  Myrina: de hoofdstad Myrina is de toeristische attractie van het eiland. Naast het indrukwekkende kasteel wat hier te bewonderen is, tref je hier tal van leuke winkels in de winkelstraten en gezellige restaurants waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd.
·  Vulkanisch gesteente Falakro: tot de bezienswaardigheden behoort ook het vulkanisch gesteente bij Falakro. Vroeger kwam hier lava in contact met het koude zeewater, waardoor de lava bevroor en deze speciale vormen heeft achtergelaten. Op Limnos ligt zelfs een stukje Griekse woestijn. Vlakbij het dorp Katalakos in het noorden van het eiland, liggen namelijk de zandduinen van Limnos, de Pachies Ammoudies genaamd.
·  Stranden: Limnos kent diverse fijne stranden, drie stranden hebben in 2014 het blauwe vlag certificaat ontvangen. Het zijn de zandstranden van Evgatis/Zematas vlakbij Kontias, Agios Ioannis vlakbij Myrina en Thanos in het zuidwesten van Limnos. Naast deze stranden zijn er nog tal van andere fijne stranden.
·  Wetlands: het eiland kent diverse diepe en grote baaien, deze worden ook wel Wetlands genoemd. Deze Wetlands kom je o.a. tegen in de baai van Moudros, in de baai van Diaporo en bij Ifestia. Hier kun je vele soorten trekvogels spotten waaronder zwanen, flamingo’s en wilde eenden. Hierdoor is het eiland ook geliefd onder de natuurliefhebbers.

Het is aan te raden een auto te huren tijdens jouw verblijf op Limnos. Alle steden zijn niet ver van elkaar afgelegen, waardoor je met een uur rijden bij een stad bent. De wegen zijn goed en door het vlakke landschap goed te berijden.

Eten op Limnos

Net als op alle andere Griekse eilanden speelt de traditionele Griekse keuken een grote rol op Limnos. De Griekse keuken is erg divers, van Griekse mezzes tot aan Tzatziki. Je zult hier veelal kip, vis of andere vleessoorten op het menu treffen. Vaak wordt er Griekse salade bij de gerechten geserveerd. Ook olijven komen vaak mee met de maaltijden.

Weer Limnos

In de zomermaanden schijnt op Limnos de zon volop en lopen de temperaturen op tot gemiddeld 30 graden. Ook valt er in deze maanden weinig regen, waardoor je optimaal kunt genieten van jouw zonvakantie op Limnos. In de herfst kan de temperatuur nog oplopen tot 20 graden, alleen in de wintermaanden koelt het af naar ongeveer 14 graden.

Praktische informatie Limnos

  • Hoofdstad: Myrina
  • Grote steden: Kontias, Paleo Pedino & meer!
  • Tijdsverschil: winter en zomer 1 uur later
  • Reisduur: ca. 3,5 uur vliegen
  • Taal: Grieks
  • Valuta: euro
  • Voltage: 230V, je hebt geen wereldstekker nodig

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again