Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Corfu

Ga naar het groene, Griekse eiland Corfu. Naast het mooie landschap zijn ook de stranden ge-wel-dig! En wat dacht je van de stad Kerkyra met haar smalle straatjes en kleurrijke huisjes? Boek snel één van onze voordelige vakanties naar Corfu!

Bezienswaardigheden op Corfu

Corfu behoort tot de Ionische eilanden. Het eiland heeft een oppervlakte van bijna 600 km² en telt ongeveer 113.000 inwoners. Het is een ideale vakantiebestemming voor liefhebbers van zon, geschiedenis én natuur. In deze prachtige natuur vind je olijfbomen, cipressen en sinaasappel- en notenbomen. Grotten en bergen worden afgewisseld met groene dalen en vanwege de vruchtbaarheid van de bodem vind je er ook nog eens diverse wijngaarden.

  • Kerkyra: Kerkyra is de hoofdstad van Corfu, en wordt ook wel Corfu Stad genoemd. Wanneer je naar Kerkyra toe gaat moet je zeker de stadswijk Liston bezoeken. In deze stadswijk vind je veel Venetiaanse invloeden en overblijfselen. Je zult er statige gebouwen met mooie bogen zien, romantische balkonnetjes en van typische vensterluiken. 
  • Paleis van Sissi: het paleis Achilleion was vroeger het zomerverblijf van de beroemde Oostenrijkse keizerin Elizabeth, beter bekend als prinses Sissi. Het paleis heeft een prachtige trappenhal met lichte zalen en een schitterende tuin. 
  • Oude fort Corfu: het oude fort Corfu heeft een verbazingwekkende historie, op het fort vind je de overblijfselen van de oude kanonnen en commandoposten. Boven op het fort heb je een geweldig 360 graden uitzicht over Corfu. Het fort bezoeken is zeker de moeite waard!

Eten & drinken op Corfu

Op het Griekse Corfu vind je veel verschillende restaurants waar je zowel westers als traditioneel kunt eten. Het traditionele eten vind je veelal in tavernes, dit zijn typische gezellige bistro's. 

Typische gerechten die je op Corfu kunt eten zijn:

  • Sofrito: kalfsvlees in saus met knoflook
  • Pastitsada: haan of rundvlees in tomatensaus met spaghetti 
  • Bourdeto: vis gesmoord in tomaten- en peperonisaus

Cultureel Corfu

Voor de liefhebbers van cultuur is Corfu een goede vakantiebestemming, je vindt hier namelijk veel kerken, kastelen, kathadralen en musea. De gebouwen vertellen je veel over de rijke geschiedenis van het eiland en zijn daarnaast ook nog eens prachtig om te zien. Met name in Corfu-Stad zijn culturele hoogstandjes te vinden, dat stad wordt door de Grieken zelf ook wel Kerkyra of Kerkira wordt genoemd. Culturele hoogstandjes die je hier vindt zijn de Kathedraal van Panagia Spiliotissa, de kerk van St. Spiridon en het Platiteraklooster.

Andere populaire bestemmingen in Griekenland: KretaKosRhodos en Zakynthos

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again