Servicecenter023 75219 20

✔ Vakantie Fuerteventura

Als je kiest voor een vakantie naar Fuerteventura kom je gegarandeerd tot rust. Geniet uren van de zon op één van de geweldige zandstranden en neem af en toe een verfrissende duik in de kristalheldere zee. Maar ook een lesje surfen, een mooie wandeling door het rotsachtige landschap of drankje in één van de pittoreske dorpjes behoort tot de mogelijkheden. Bekijk hieronder onze 8 bestsellers!

Experttip

 

"Fuerteventura is wellicht niet het bekendste Canarisch eiland, maar heeft genoeg te bieden. Prachtige zandstranden, gezellige badplaatsen en goede hotels. Ook is het eiland zeer geschikt voor watersporters, zeker wind- en golfsurfers kunnen hier hun hart ophalen."

- Rob, Yield & Revenue

Een vakantie naar Fuerteventura: zon, zee én heel veel uren op het strand!

Rust, kilometerslange droomstranden en een heleboel wind – deze mix maakt Fuerteventura de ideale strandvakantie. De stranden zijn ondanks hun vulkanische oorsprong licht gekleurd en breed. Door de voortdurende passaatwind is het Spaanse eiland een echte hotspot voor surfers. Maar dit Canarische Eiland biedt nog meer dan mooie stranden. Ontdek het ruige, rotsachtige landschap tijdens een relaxte wandeling, maak een jeepsafari over de zandduinen of ga samen met de kids naar dierentuin Oasis Park!
 

Niet te missen highlights op Fuerteventura

  • El Jable-Las Dunas de Corralejo: het aan de Sahara herinnerende duinengebied valt onder natuurbeschermingswet en vormt een interessant contrast met de kleurrijke oceaan.
  • Lajares: hier bevindt zich de beroemde kunsthandwerkschool, waarin traditioneel aardewerk en borduursel worden vervaardigd.
  • Villaverde: in de oudste grot van Fuerteventura, Cueva del Llano, zal de ontstaansgeschiedenis uit de doeken worden gedaan van Fuerteventura en haar geologie. Als oorspronkelijke vulkaantunnel herbergt de grot ook een museum.
  • Museumdorp La Alcogida: dit dorp in de buurt van La Oliva werd opnieuw opgebouwd op zijn oorspronkelijke muren en is voor alle cultuurliefhebbers een bezoekje waard.

 

De ideale strandvakantie: ga naar Fuerteventura 

De lichte, vlak aflopende duinstranden van Corralejo strekken zich uit over een lengte van circa 11 kilometer en zijn een waar zwemparadijs. Costa Calma is niet alleen gigantische groot met zijn circa 26 kilometer lange, lichte zandstrand maar is ook zeker een eldorado voor zonaanbidders, strandwandelaars en met name voor surfers. Het strand van Costa Calma loopt helemaal tot aan Jandía en is te vinden in de gemeente Pájara. Dit strand is niet alleen uitermate geschikt voor zwemmen en zonnen, maar leent zich ook perfect voor watersport.

 

Laat jouw sportieve kant zien op Fuerteventura

  • Windsurfen: niet voor niets komen elk jaar de beste windsurfers ter wereld in Fuerteventura bij elkaar voor de wereldkampioenschappen – de omstandigheden zijn er gewoonweg ideaal.
  • Golfsurfen: El Cotillo, La Pared en diverse zogenaamde ‘reefbreaks’ staan bekend als hotspots voor golfsurfers.
  • Kitesurfen: kitesurfen wordt steeds populairder en kan perfect worden beoefend langs de kusten van Fuerteventura.
  • Mountainbiken: glooiende heuvels, kale vulkaanlandschappen en eindeloze zandstranden. Ontdek het veelzijdige eiland op de mountainbike.
  • Duiken: de gebieden Morro Jable en Tarajalejo staan bekend om hun fascinerende onderwaterwerelden.
  • Wandelen: steeds meer bezoekers ontdekken de inactieve vulkanen van het eiland te voet en genieten van de schitterende uitzichten.

Andere populaire bestemmingen op de Canarische Eilanden: Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote.