Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Sharm el Sheikh

Ontdek de zonnige badplaats Sharm el Sheikh in Egypte. Het is een waar vakantieparadijs voor zonaanbidders, duikers en cultuurliefhebbers met zonnige temperaturen, een kristalheldere Rode Zee en de mooiste hotels. Het is een iets minder bekende badplaats dan de meeste in Egypte gelegen badplaatsen, Sharm el Sheikh. Deze badplaats kent een unieke ligging, het is namelijk gelegen op het schiereiland Sinaï wat gelegen is aan de Golf van Aqaba én de Rode Zee. Een vakantie in deze plaats staat in het teken van optimaal genieten van de zon, zee, strand, luxe hotels, de geweldige onderwaterwereld en de minder bekende bezienswaardigheden.

Strand - en duikvakantie

Deze badplaats is een waar paradijs voor liefhebbers van een strand- en snorkelvakantie. Het strand dat hier namelijk gelegen is prachtig en over de duikspots nog niet te spreken. Met ruim 250 verschillende soorten koraalrotsen en zeker 1000 vissoorten is de onderwaterwereld hier ongeëvenaard. Het bekende Shark Bay is een van de mooiste spots ter wereld.

Bezienswaardigheden Sharm el Sheik

Er is ontzettend veel te doen in en rondom Sharm el Sheik.  Reden genoeg dus om je hotel even te verlaten!

Maak een trip naar Caïro: bezoek de hoofdstad van Egypte en bezoek de vele bezienswaardigheden die deze chaotische en indrukwekkende wereldstad rijk is. Tijdens een bezoek aan het Egyptisch Museum maak je kennis met bijzondere archeologische vondsten zoals mummies, tronen en beelden.

Bezoek de piramides van Gizeh: een bezoek aan Caïro kun je goed combineren met een uitstap naar de piramides van Gizeh. Deze piramides bestaan uit drie piramiden, namelijk de Piramide van Cheops, de Piramide van Chefren en de Piramide van Mykerinos. Gizeh is als enige overgebleven van de oorspronkelijke Zeven Wereldwonderen en is daarom één van de belangrijkste bouwwerken uit de mensheid. Aan de oostzijde staat de Sfinx van Gizeh, een gigantisch stenen beeld dat een mythisch wezen uitbeeld.

Bezoek het relaxte Dahab: dit kustplaatsje is een laid back stadje dat vooral bezocht wordt door de mooie onderwaterwereld. De bekende Blue Hole, één van de mooiste duikplekken in Egypte, ligt namelijk voor de kust bij Dahab. Verder is de sfeer hier heel ontspannen en redelijk westers. Door het dorpje heen vind je hele leuke restaurantjes en kleurrijke graffiti.

Ontdek de onderwaterwereld van Ras Mohammed: duik- en snorkelmogelijkheden zijn er in Ras Mohammed in overvloed. De beste spot hiervoor is Nationaal Park Ras Mohammed. Dit natuurgebied ligt op het meest zuidelijke puntje van Sinaï, op zo’n uur rijden vanaf Sharm El Sheikh. Ras Mohammed is meerdere malen in de top drie beland van beste duikspots per wereld. Geen wonder, want de diversiteit in koraal, vissen en andere zeedieren is enorm. Heb je geen duikbrevet, dan is het ook mogelijk om een proefduik te maken of mee te gaan op een snorkeltrip.

Uitgaan en restaurants in Sharm el Sheikh

In het centrum van Sharm el Sheik bevinden zich allerlei soorten restaurants, met allerlei diverse keukens. Zo kun je elke dag genieten van een ander soort keuken! Ook zijn er een tal van verschillende discotheken waar je naar toe kunt gaan. Zo is hier ook een discotheek van het welbekende Pacha gevestigd. ’s Avonds kun je ook heerlijk op de terrasjes van de restaurants een waterpijp roken.

Weer in Sharm el Sheikh

De badplaats Sharm el Sheikh heeft een woestijnklimaat, dat wil zeggen dat de zomers erg heet zijn en de winter zacht. Door de ligging van Sharm El Sheikh, tussen de Sinaï berg en de Rode Zee, is het uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Egypte. De constante zeebries zorgt er voor dat de extreem hoge temperaturen ook in de zomer dragelijk blijven. Net als in andere delen van Egypte kan ook hier in de maanden maart en april zandstormen voorkomen, ook wel Khaseem genaamd. In de zomer varieert de tempratuur tussen de 25 en 37 graden. In de winter wordt het tussen de 12 en 21 graden. De beste maanden om deze badplaats te bezoeken zijn april, mei, september en oktober.

Praktische informatie Sharm el Sheikh

  • Taal: Arabisch
  • Vluchtduur: 6 uur 
  • Valuta: Egyptische Pond
  • Tijdsverschil: het is 1 uur later in Sharm el Sheikh
  • Stroom: je hoeft geen wereldstekker mee te nemen naar Sharm el Sheikh
Andere populaire bestemmingen in EgypteMarsa Alam en Hurghada

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again