Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Marsa Alam

Marsa Alam ademt luxe en rust! Geniet in een van de vele all-inclusive hotels of ontdek de prachtige onderwaterwereld. Een vakantie in Marsa Alam wordt er een om nooit te vergeten!

Bezienswaardigheden Marsa Alam

El Quseir
Neem een kijkje in de havenstad die vroeger een belangrijke tussenstop was voor specerijen die vanuit India naar Europa werden verscheept. Deze stad is een leuke afwisseling voor als je eens wat anders wilt zien dan de moderne steden.

Fort van Sultan Selim
Als je er voor kiest El Qusier te bezoeken, breng dan ook zeker een bezoek aan het Fort van Sultan Selim. Dit eeuwenoude fort is in het verleden door verschillende troepen veroverd en dient nu als openluchtmuseum.

Aqua Coraya
Mocht je even genoeg hebben van het zwembad of de zee, kies er dan voor om het kleinschalige waterpark Aqua Coraya te bezoeken! Het is vaak niet druk in dit park waardoor je volop kunt genieten van alle glijbanen.

Luxor
Een dagtrip naar Luxor is zeker de moeite waard! In Luxor kun je een bezoek brengen aan eeuwenoude tempels en opgravingen. Hier leer je meer over de Egyptische Oudheid door al het indrukwekkende wat je hier kunt bewonderen.

Eten & winkelen in Marsa Alam

Aan eet- en winkelgelegenheden in en rondom Marsa Alam geen gebrek! In Marsa Alam zijn de restaurants en bars voornamelijk langs de doorgaande weg te vinden, in El Quseir zijn de restaurants in het centrum gelegen en in Port Ghalibaan aan de boulevard bij de haven. In El Quseir liggen veel koffiebars waar shisha (waterpijp) gerookt kan worden. En wie graag kennis wil maken met de Arabische en Egyptische gastronomie kan in El Quseir een leuke kookcursus volgen. De winkels in Marsa Alam zijn de gehele dag geopend vanaf circa 10.00 uur 's ochtends tot vaak middernacht. Op vrijdag, gebedsdag, kunnen 's middags een aantal winkels gesloten zijn, maar deze openen na het middaggebed hun deuren weer. De winkels liggen in de centra en verspreid over de verschillende plaatsen. Daarnaast staan in de straten regelmatig kraampjes met souvenirs, groente, fruit en frisdrank. In Port Ghalib ligt een authentieke Egyptische bazaar, het is zeker de moeite waard om deze te bezoeken!

Natuur van Marsa Alam

Hoewel je het misschien niet verwacht in een badplaats, kent Marsa Alam een natuurpark genaamd Wadi El Gemal. In dit grote natuurpark van maar liefst 5.000 km² is van alles te ontdekken. Dit park kent namelijk prachtige flora en fauna en diverse diersoorten leven hier.  Dieren die je hier tegen kunt komen zijn bijvoorbeeld kamelen, ezels en dolfijnen! Dit park is gelegen aan de kust, dus ook zijn er diverse stranden te vinden in dit natuurpark. Naast dit natuurpark kent Marsa Alam ook een prachtige onderwaterwereld, die heel indrukwekkend en kleurrijk is. De meeste hotels die hier gelegen zijn hebben een eigen huisrif, tijdens een vakantie in Marsa Alam is zwemplezier dus gegarandeerd! Ook een bezoek aan de woestijn mag zeker niet ontbreken. De woestijn kun je ontdekken met een woestijnsafari, een bijzondere ervaring!

Het weer in Marsa Alam

Omdat Marsa Alam één van de meest zuidelijke badplaatsen is van Egypte is het hier ook vaak het warmst. In de zomer staat de zon recht boven deze badplaats. Wolken en regen komen hier nauwelijks voor, het regent hooguit één of twee dagen in het hele jaar. Vanaf de Rode Zee staat er verfrissende wind landinwaarts, waardoor de tempraturen goed uit te houden zijn. Zomers ligt de tempraturen tussen de 25 en 35 graden. In de winter ligt de tempratuur tussen de 13 en 25 graden.

Praktische informatie

  • Taal: Arabisch
  • Vluchtduur: 4 tot 5 uur 
  • Valuta: Egyptische Pond
  • Tijdsverschil: in Marsa Alam is het 1 uur later
  • Stroom: je hoeft geen wereldstekker mee te nemen naar Marsa Alam
Andere populaire bestemmingen in EgypteHurghada en Sharm el Sheikh

Boek jouw vakantie naar Marsa Alam

Nieuwsgierig geworden naar Marsa Alam? Boek snel jouw vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again