Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Luxor

Waan jezelf in de Egyptische oudheid en ontdek de wereld van piramides, farao's en eeuwenoude tempels. Een vakantie in Luxor zal voelen als een reis terug in de tijd. Of je Luxor nu wilt ontdekken met een dagtrip vanaf een andere bestemming of dat je wilt verblijven in deze prachtige stad, het kan allemaal dankzij het grote aanbod wat FTI in deze regio heeft.

Bezienswaardigheden Luxor

Vallei der Koningen
Deze collectieve begraafplaats van farao's uit het Nieuwe Rijk is gelegen nabij de stad Thebe. Sinds 1979 staat deze begraafplaats op de Werelderfgoedlijst.

Tempel van Amon
Deze tempel is een van de grootste en meest bezochte archeologische plaatsen in Egypte. Het bouwwerk is verdeeld over vier delen, elk gedeelte is toegewijd aan een andere god. Slechts één is toegankelijk voor het publiek: het deel dat gewijd is aan Amon-Re. Karnak onderscheidt zich van andere tempels doordat er zo lang door opeenvolgende farao's aan is gebouwd. Uiteindelijk hebben 30 farao's aan de tempel gewerkt.

Luxortempel
Deze tempel is een van de belangrijkste tempels uit het Oude Egypte. Tevens is dit ook de grootste tempel van Egypte, met een lengte van 242 meter. De tempel is versierd met prachtige typische elementen uit de Egyptische oudheid.

Kolossen van Memnon
Deze twee standbeelden stonden aan de poort van de Dodentempel van Amenhotep III ter ere van farao Amenhotep III. De beelden zijn 18 meter hoog en zijn ongeveer 3400 jaar oud.

Mummificatiemuseum
In de geschiedenis van het oude Egypte komen vele verhalen voor over de fascinerende omgang met de doden. In het Mummificatiemuseum staat de kunst van het mummificeren centraal, en leer je alles over het proces van balsemen en conserveren. Een groot aantal mummies staan tentoongesteld welke je kunt bewonderen en kun je het proces volgen van dood tot graf.

Eten en drinken Luxor

In Luxor kun je genieten in één van de vele restaurants van een typische Egyptische maaltijd of van een gerecht uit de internationale keuken. Bij een Egyptisch diner komt vaak Mezze kijken, dit zijn kleine hapjes wat ook wel op tapas lijkt. Het nationale gerecht van Egypte is Ful Medames, een schotel met gekookte bonen. Ook veel voorkomend in de Egyptische keuken zijn vlees, gevogelte, lam en rundvlees.

Weer in Luxor

Luxor kent een woestijnklimaat, dit betekent dat de zomers erg heet zijn met een gemiddelde temperatuur van 40 graden. In de winter koelt het met enkele graden af, waardoor Luxor de ideale bestemming voor een winterzon vakantie is! Er valt weinig tot geen neerslag, waardoor je optimaal kunt genieten van de zonnige dagen.

Beste reistijd
Luxor is een ideale winterzonbestemming, de temperatuur is gedurende deze maanden aangenamer dan in de zomermaanden. Verruil het ijskoude Nederland voor de warmte in Luxor met een all-inclusive vakantie Egypte.

Praktische informatie Luxor

  • Tijdsverschil: winter +1 uur, in de zomer is er geen tijdverschil
  • Reisduur: ca. 5 - 6 uur vliegen
  • Taal: Arabisch
  • Valuta: Egyptische pond
  • Voltage: 230V, je hebt geen wereldstekker nodig

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again