Servicecenter023 75219 20

✔ Vakantie Curaçao

Hagelwitte stranden, wuivende palmbomen en een warm zonnetje: bon bini op Curaçao! Boek jouw vakantie naar deze droombestemming en lees onze ultieme tips. 

Curaçao is een eiland en behoort tot de Nederlandse Antillen. Met meer dan 3000 zonuren per jaar is dit de ultieme bestemming voor een zonvakantie. Maar er is meer dan alleen strand! Wat dacht je van een excursie naar het Christoffelpark waar je de mooiste wandelingen kunt maken of breng een bezoek aan de kleurrijke handelskade, waar je absoluut een foto van moet maken. 

Bekende plekken op Curacao

Willemstad: deze stad is de hoofdstad van dit eiland. De stad bestaat uit vele bezienswaardigheden zoals de ronde markt, het maritiem museum, de drijvende markt, de handelskade en het historische stadsdeel Punda. Er hangt een gemoedelijke sfeer en er zijn voldoende plekken zoals terrassen om even de verkoeling op te zoeken. 

Mambo Beach: op het bruisende Mambo Beach is er altijd wel een feestje. Dit prachtige strand heet eigenlijk Seaquarium Beach maar door de populariteit van de beachclub Mambo die hier vroeger zat, wordt het strand nu bijna altijd Mambo Beach genoemd. Het strand leent zich zowel voor strandgangers met kleine kinderen als bijvoorbeeld stellen. In de weekenden en vakanties is het vaak druk op dit strand, doordeweeks is het hier een stuk rustiger. Op Mambo Beach is ook een boulevard gelegen waaraan diverse restaurants en winkels liggen. 

Jan Thiel Baai: het strand van Jan Thiel is ontzettend populair, ook zijn er diverse soorten accommodaties gelegen rondom dit strand. Dit strand is voorzien van luxe ligbedden en strandtenten. 

Wat te doen in Curaçao?

 • Werelderfgoed Handelskade: je kent deze kleurrijke handelskade vast wel van de plaatjes. De gekleurde huisjes doen vrolijk aan, en behoren tot het UNESCO Werelderfgoed. Ook de unieke pontjesbrug is gelegen aan de handelskade en verbindt twee stadsdelen met elkaar.
 • Curacao Likeurfabriek: de enige echte Blue Curacao likeur fabriek is gevestigd in Landhuis Chobolobo in Salina. Hier zie je hoe likeur gemaakt wordt in de kleuren Blue, Red, Orange en Green en werp je een blik op het landhuis.
 • Drijvende markt en lunchen met locals bij Plasa Bieu: wandel langs de kraampjes van de drijvende markt en koop hier je verse groente en fruit. Wil je graag eten zoals de locals doen? Dat kan bij Plasa Bieu, hier koken locals verschillende soorten gerechten waar je van kunt smullen. 
 •  Aloë Vera plantage: net als in de kruidentuin van Dinah Veeris is er op de Aloë Vera plantage veel in de groei en bloei. Op de Aloë Vera plantage is er de mogelijkheid om producten te kopen van de natuurzuivere huidverzorgingslijn CurAloe.
 • Wandelen in Christoffel Nationale Park: dit park heeft acht wandelpaden, die langs dichtbegroeide bossen en door woestijnachtig landschap lopen. Voor een geweldig uitzicht beklim je de 375 meter hoge Christoffelberg, iets wat je zeker niet mag missen!

Stranden van Curaçao

Curaçao kent vele mooie stranden met elk zijn kenmerkende eigenschappen. De top 10 van mooiste stranden is als volgt: 

 1. Grote Knip
 2. Playa Lagun
 3. Seaquarium Beach: Cabana en Mambo Beach
 4. Barbara Beach
 5. Jan Thiel Beach
 6. Playa Porto Marie
 7. Cas Abao
 8. Blauwbaai
 9. Playa Kalki
 10. Klein Curaçao

Weer op Curaçao

De tempratuur is op dit eiland over het algemeen het gehele jaar door hetzelfde. Het eiland kent aangename tempraturen en veel zonuren. Gemiddeld schijnt de zon hier 8 uur per dag, ook in het regenseizoen schijnt de zon regelmatig waardoor deze bestemming ook dan goed te bezoeken is.

Praktische informatie

 • Hoofdstad: Willemstad
 • Steden: Westpunt, Grote Berg, Sint Willibrordus & meer!
 • Taal: Nederlands en Papiaments
 • Vluchtduur: 9,5 uur (afhankelijk van de plaats)
 • Valuta: Antilliaanse gulden
 • Tijdsverschil: Het is hier 5 uur later
 • Stroom: Je moet gebruik maken van een wereldstekker. 

Andere bestemmingen in het Caribisch gebied