Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✓ Vakantie Varadero

Een vakantie vol avontuur, cultuur en natuur: Varadero zal je verrassen met alles wat deze stad te bieden heeft!

Bezienswaardigheden

Ontdek de onderwaterwereld
Met ca. 25 duikplekken, onderwatergrotten, kanalen en passages door koraalriffen valt er ontzettend veel te bewonderen in het water van Varadero. De duikplekken liggen in beschermde gebieden, zo wordt de natuurlijke habitat beschermd. Ook leuk: de wateren rondom Varadero herbergen prachtige grotten met helderblauw water. Een van de bekendste is Cueva Saturno, gelegen op ca. 20 km van de badplaats. Je hebt de mogelijkheid om in de grot te zwemmen of te snorkelen en de vele stalagmieten te bewonderen.

Culturele uitstap
In het 60 kilometer verderop gelegen Matanzas valt enorm veel cultureel erfgoed te bewonderen. Ontdek het koloniale kasteel El Morillo, het 19e-eeuwse Sauto Theater, het Juan Palace Historische Museum en het voormalige militaire hoofdkwartier. Het zal je verbazen hoeveel deze stad te bieden heeft!

Dagtrip naar Havana
Vanuit Varadero is het ook goed mogelijk een dagtrip te maken naar Havana. Deze stad ligt maar zo’n 150 kilometer van Varadero af en je rijdt er in twee uurtjes zo naar toe. 

Markt van Varadero
Naast de typische dingen die normaliter op een markt worden verkocht, is deze markt ook op toeristen gericht. Je vindt er namelijk ook veel souvenirkraampjes waar je een aandenken kunt kopen aan je vakantie in Cuba. 

Jeepsafari
In Varadero worden veel jeepsafari's aangeboden waarbij de natuur rondom de stad ontdekt gaat worden. Ook kun je met een jeepsafari plaatsjes zoals het koloniale Mantanzaz bezoeken. Een goede manier dus om nog meer van de omgeving te ontdekken!

Uitgaan in Varadero

In het centrum van Varadero zijn diverse bars waar een gezellige avond uit meer dan mogelijk is. Dans op de tunes van de Beatles in de Beatles Bar of geniet van een heerlijke cocktail in de Bodeguita del Medio. In de straat Calle 62 vind je meerdere uitgaansgelegenheden – Varadero kent een bruisend nachtleven!

Eten in Varadero

Typische Cubaanse specialiteiten zijn ‘arroz congrí’ (rijst met zwarte bonen), gegrilde vis, ‘ropa vieja’ (stoofvlees) en gebakken bananenchips. In het centrum van Varadero zijn verschillende restaurantjes waar je voor een kleine prijs terecht kunt voor een maaltijd. De Creoolse keuken combineert Europese, Aziatische en Afrikaanse elementen tot een kleurrijke cocktail. De oorspronkelijke bewoners van Cuba aten voornamelijk fruit, vis en schaaldieren.

Weer in Varadero

Varadero kent een tropisch savanneklimaat met warme zomers, warme winters en neerslag gedurende het hele jaar. Vanwege de vrijwel altijd aanwezige wind van zee, vooral op het schiereiland, ligt de gevoelstemperatuur iets lager dan de werkelijke temperatuur. De luchtvochtigheid wordt verjaagd door de wind en 's avonds voelt het fris aan, vooral in de winter en in het voorjaar. Wie slim is neemt voor de avonduren iets van een vest, zomerjas of trui mee.

Varadero kent een echt regenseizoen, dat loopt vanaf mei tot en met oktober. Gedurende deze tijd valt er op jaarbasis bijna duizend millimeter regen, wat meer is dan de totale hoeveelheid op jaarbasis in Nederland. De meeste regen valt in de vorm van soms fikse buien, die vooral in de namiddag en avond vallen. Lange periodes met regen zijn er echter niet vaak, tenzij er een zware tropische depressie of orkaan voorbijtrekt. Deze kans is aanwezig in de periode juni tot en met november. De depressies kunnen grote hoeveelheden regen veroorzaken die meestal binnen één of twee etmalen vallen.

Beste reistijd

De warmste tijd in Varadero is van juli tot en met september, ook is er in deze periode meer neerslag door het orkaanseizoen. De drogere maanden (november t/m april) zijn tevens ook de wat koelere dagen, alhoewel de gemiddelde temperatuur dan nog steeds rond de 27 graden ligt.

Praktische informatie Varadero

  • Taal: Spaans
  • Vluchtduur: ca. 10 uur
  • Valuta: Cubaanse Peso
  • Tijdsverschil: het is 6 uur vroeger in Varadero
  • Stroom: je hebt een wereldstekker nodig in Varadero

Boek jouw vakantie naar Varadero

Nieuwsgierig geworden naar Varadero? Boek snel jouw vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again