Servicecenter023 75219 20

✔ Vakantie Costa Rica

Tussen Panama en Nicaragua maakt Costa Rica indruk op zijn vakantiegangers met een fascinerende biodiversiteit en natuur. Ervaar dichte regenwouden, watervallen, vulkanen en exotische dieren. Witte en zwarte zandstranden aan de kust van de Caribische Zee en de Stille Oceaan nodigen je uit om de kleurrijke onderwaterwereld te verkennen. Ontdek Midden-Amerika - met een Costa Rica-vakantie van FTI!

Met de unieke ligging van Costa Rica tussen de Caribische Zee in het oosten en de Stille Oceaan in het westen, is het niet verwonderlijk dat het land als een van de mooiste ter wereld wordt beschouwd. Ongeveer een kwart van zijn aard staat onder milieubescherming en biedt daarom een ​​ideaal huis voor talloze exotische planten- en diersoorten. Costa Rica wordt gekenmerkt door een tropisch tot subtropisch, mild klimaat het hele jaar door en betovert zijn bezoekers met een ongelooflijke verscheidenheid: van fijne zandstranden tot hoge bergketens met vulkanen tot kleurrijke regenwouden, er zijn talloze dingen te ontdekken!


Bezienswaardigheden Costa Rica

San José

San José is de hoofdstad en het economische centrum van Costa Rica. Het is de moeite waard om de pittoreske oude stad met zijn kronkelende straatjes en zijn vele ambachtelijke winkels te bezoeken. Belangrijke gebouwen zoals het neoklassieke nationale theater gebouwd in 1894 zijn hier te vinden, evenals levendige pleinen, zoals de Plaza de la Cultura. Tip: een reis naar het Goudmuseum geeft inzicht in een van de belangrijkste economische sectoren in het oude Costa Rica.

Niet ver van San José ligt de iets kleinere stad Cartago, waar de machtige Basilica de Nuestra Senora de Los Angeles zich bevindt. Het werd gebouwd in 1926 en is nog steeds een populaire bedevaartplaats voor gelovigen uit heel Midden- en Zuid-Amerika.

Nationale parken

Of je nu wilt wandelen, mountainbiken, klimmen of een trektocht wilt maken, Costa Rica leent zich hier bij uitstek zeer goed voor! Costa Rica biedt uitstekende omstandigheden voor talloze sportieve en recreatieve activiteiten. Het land is rijk aan prachtige nationale parken en natuurreservaten, waarin flora en fauna overvloediger zijn dan waar ook ter wereld.

Tortuguero National Park

Bezoek het beroemde Tortuguero National Park tijdens een vakantie in Costa Rica en maak een spannende kanotocht. Vanaf het water kun je vele soorten vogels of zeeschildpadden zien broeden, en een hoogtepunt is een bezoek aan de Arenal-vulkaan, die ook een uitstekend wandelgebied is. Het is de meest actieve vulkaan van het land en biedt bij mooi weer een adembenemend uitzicht op de omliggende bergketens en de zee. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Costa Rica zijn de nevelwouden, die een internationale reputatie hebben. Hoewel ze zeer goed worden bezocht door toeristen, zijn er talloze wandelpaden waarop je zelf op ontdekkingstocht kunt gaan. Het regenwoud van Monteverde is ook een bezoek waard omdat het erg divers is: diverse bossen, fantastische watervallen en vulkanische rotsen maken elke wandeling een onvergetelijke ervaring. Costa Rica is met een kustlijn van ongeveer 1.000 km ideaal voor een exotische strandvakantie. Sneeuwwit zand en turkooisblauw water nodigen je uit om te ontspannen, zonnebaden en zwemmen. Als je wilt, kun je tijdens het snorkelen of duiken ook de kleurrijke onderwaterwereld ontdekken.


Eten in Costa Rica

De Costa Ricaanse keuken is ontzettend divers en verrassend. Enkele van de bekende gerechten zijn:

Casado

Dit is een typisch Costa Ricaans gerecht en bestaat vaak uit rijst, bonen, salade, picadillo en een tortilla. Picadillo is een mix van groente zoals aardappels, allote of banaan.

Gallo Pinto

Dit Costa Ricaanse ontbijt bestaat uit rijst met bonen met daarbij banaan, kaas, een tortilla en ei. Lijkt je dit wat te heftig als ontbijt? Kies dan voor de Arepa: de Costa Ricaanse variant van de pannenkoek.

Empanadas

Deze envelopjes van maismeel worden veelal gevuld met een vulling van kip, kaas, bonen of aardappel.

Cechive

Dit gerecht bestaat uit dun gesneden vis en wordt bereid met limoen. Ook vind je in dit terecht paprika, ui, koriander en knoflook. Ceviche kan ook gemaakt worden van garnalen, banaan, palmito (palmhart) of cassave, het wordt allemaal dun gesneden en krijgt dezelfde bereiding.


Uitgaan in Costa Rica

Niet alleen zijn de surfdorpjes geschikt om te gaan surfen, ook zijn er veelal enkele restaurants en uitgaansgelegenheden te vinden. Hier is het zeker een aanrader om een keer het uitgaansleven in te duiken! 


Surfen op de beste golven

In diverse dorpjes verspreidt over geheel Costa Rica vind je diverse surfspots. Een van die dorpjes is Puerto Viejo, gelegen op een hele bijzondere plek: tussen de jungle, bananenplantages en rivieren in. Het dorp kent een mengelmoes van Caribische en Jamaicaanse invloeden. Bij uitstek de ideale plek om te leren surfen.


Weer in Costa Rica

Costa Rica is in verschillende klimaatsoorten gelegen waardoor het weer per regio kan verschillen. Het regenseizoen is van mei tot en met november, alle flora en fauna staat dan in de bloei. Aan de kust is het weer meer onvoorspelbaar maar over het algemeen valt hier meer neerslag. September en oktober zijn de natste maanden in het binnenland, terwijl dit ook de droogste maanden aan de kust zijn. Het gehele jaar door kent Costa Rica een temperatuur van tussen de 21 en 27 graden, bij regen kan de temperatuur dalen tot zo'n 15 graden. De beste reistijd voor Costa Rica is dan ook van november tot en met april, omdat er dan sprake is van het droge seizoen.  


Praktische informatie - Costa Rica

  • Hoofdstad: San José
  • Grote steden: Monteverde, Puerto Viejo de Talamanca, Cahuita en meer!
  • Valuta: Colon
  • Tijdverschil: in de zomer is het 8 uur vroeger in Costa Rica, in de winter 7 uur.
  • Wereldstekker: een wereldstekker is nodig in Costa Rica