Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Canada

Canada - met zijn eindeloze uitgestrektheden, een bijna eindeloze, ongerepte natuur, maar ook pulserende metropolen. Rocky Mountains, Niagara Falls, Vancouver, Toronto - een reis naar Canada is een onvergetelijke ervaring. Voordelige reisaanbiedingen vind je hier bij FTI!

Bezienswaardigheden & highlights Canada

Vakantie tussen de bergen en de zee - Brits Columbia
De regio British Columbia staat vooral voor het contrast tussen de bergen en de zee, de grote steden en de natuur. De hoofdstad van de regio is Victoria, gelegen op Vancouver Island. Het eiland is het grootste van de vele offshore-eilanden langs de Sunshine Coast. Victoria is een schilderachtige stad met veel, nog goed bewaarde gebouwen uit de Victoriaanse tijd. Er is ook een met mos bedekt regenwoud op het eiland, dat ondanks de stad Victoria tot op de dag van vandaag overleefde. Vancouver Island moet niet verward worden met de stad Vancouver. Op de wereldwijde ranglijst, welke stad de beste kwaliteit van leven biedt, staat Vancouver altijd aan de top. Vancouver heeft niet alleen een levendige kunst- en cultuurscene, maar de kwaliteit van het leven is ook bijzonder hoog door de vele parken en groene ruimten. Aan de ene kant is de oceaan, aan de andere kant de bergketen van het Kustgebergte, die in de winter met sneeuw bedekt is. In het zuiden van British Columbia ligt de Okanagan Valley. In dit zonovergoten dal kan je in de zomer zwemmen in een van de vele meren of heerlijke wijnen proeven op een wijnplantage.

Alberta - de wereld van de Rocky Mountains
Wie zijn vakantie in Canada doorbrengt in de regio Alberta kan de fenomenale natuur van Canada ervaren. De Rocky Mountains zijn het absolute hoogtepunt van elke reis naar Canada in de zomer en de winter. Waar in de zomer talrijke wandelpaden lopen, zijn er in de winter skipistes. De Rocky Mountains verbergen niet alleen grote stukken bos met veel dieren, maar ook rivieren, watervallen en meren. Om de natuur van de Rocky Mountains te beschermen zijn sommige gebieden uitgeroepen tot nationaal park. Banff National Park is het oudste in Canada. Met bijna 6500 km² is het het grootste beschermde gebied van de Rocky Mountains in Canada. Als je de sporen van oerdieren wilt zien, moet je het Dinosaurus Provinciaal Park in het zuiden van Alberta bezoeken. Hier kan je dinosaurusskeletten bewonderen, die te midden van de onwerkelijke rotsformaties van de Badlands liggen. Maar niet alleen de aard van Alberta is spannend, de steden hebben ook veel te bieden. Calgary is de grootste stad in de regio. Aan de ene kant schittert het met zijn moderne gebouwen die op de toekomst gericht zijn, maar overal waar je kijkt zijn er nog steeds saloons en westerse bars die aan het verleden herinneren.

Ontario - tussen water en bossen
Ontario is de tweede grootste regio van Canada en bestaat slechts voor ongeveer 10 procent uit bebouwd gebied. Het is het land van bossen, meren en de wereldberoemde Niagara Falls. Ze behoren tot de grootste watervallen ter wereld. De Niagara rivier stort zich 50 meter in de diepte over drie trappen op de plaats van de Niagara watervallen - een absoluut indrukwekkend natuurspektakel. Ook de Duizend Eilanden bij het meer van Ontario of aan het begin van de St. Lawrence rivier zijn een hoogtepunt van Ontario. In totaal behoren 1864 eilanden tot de archipel, die op de grens met de VS ligt. Een deel van de eilanden is samengevoegd tot een nationaal park, dat onder de bescherming van de UNESCO staat. Je kunt het reservaat per boot of kano verkennen en je laten inspireren door de bijzondere manier van leven op de Duizend Eilanden. Het leven in de megastad Toronto is levendiger. Er zijn talrijke musea en kunsttentoonstellingen die je uitnodigen om te ontdekken. Bovenal is de culturele diversiteit van Toronto het handelsmerk: meer dan 80 verschillende nationaliteiten leven in de kosmopolitische stad, waardoor een kleurrijke culturele, literaire en kunstscene ontstaat.

Quebec - Frans Canada
De regio Quebec verschilt enigszins van de rest van Canada: het is sterk beïnvloed door het Frans en veel van zijn inwoners spreken nog steeds Frans als hun moedertaal. In de grootste regio van het land kun je je tijdens een reis naar Canada laten onderdompelen in de wereld van de kleurrijke natuur, kleine charmante stadjes en bruisende steden. Montreal is de tweede grootste stad van Canada en staat symbool voor de vermenging van twee culturen: Engels en Frans. Hoewel Montreal een grote stad is, is het een ontspannen stad. Vanuit Frankrijk heb je geleerd te genieten van het leven, vanuit Engeland heb je geleerd te genieten van kunst en stadscultuur. Naast Montreal is Quebec City zeker een bezoek waard. De oude stad is een getuigenis van de Europese koloniale architectuur en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het ligt ook op de noordoever van de Saint Lawrence rivier, waar blauwe vinvissen, bultruggen en andere zeezoogdieren kunnen worden waargenomen.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again