Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Brazilië

Het vijfde grootste land ter wereld is ook een van de meest veelzijdige verre reisbestemmingen ter wereld. Beleef kleurrijke metropolen, de diepgroene Amazone, kilometerslange zandstranden en laat je tijdens het voetbal of carnaval door de Braziliaanse joie de vivre besmetten!

Bezienswaardigheden & highlights Brazilië

Rio de Janeiro
Waarschijnlijk de beroemdste stad van Brazilië is Rio de Janeiro. De op één na grootste stad van het land ligt in het zuidoosten aan de Guanabarabaai. Wereldberoemd is het carnaval, dat elk jaar in februari plaatsvindt en grote mensenmassa's aantrekt. Het herkenningspunt van Rio is het 30 meter hoge Christusbeeld, dat hoog boven de stad uittorent en van waaruit je de al even wereldberoemde Suikerbroodberg kunt zien. Van daaruit kan men er met een kabelbaan naartoe en genieten van het fantastische uitzicht op de stad, en een ander hoogtepunt is het strand van de Copacabana. Dit strand strekt zich uit over vier kilometer langs de Atlantische kust. Speciaal voor de lokale bevolking geldt dit hier: zien en gezien worden!

Wie geïnteresseerd is in voetbal kan in de voetsporen treden van het Duitse nationale elftal en de plaats bezoeken waar Duitsland in 2014 wereldkampioen voetbal werd. Het Maracana Stadion is speciaal voor het WK gemoderniseerd en is ook de locatie voor de openings- en sluitingsceremonies van de Olympische Spelen van 2016. Rio de Janeiro is zeker een must op elke vakantie in Brazilië.

Salvador de Bahia
Je kunt ook genieten van het carnaval in Salvador da Bahia. De derde grootste stad van Brazilië met 2,6 miljoen inwoners heeft veel te bieden en is terecht een van de toeristische bolwerken van het land, ook al is Salvador niet zo beroemd als Rio de Janeiro. De prachtige oude stad, die tot UNESCO-werelderfgoed is verklaard, is bijzonder opmerkelijk. Ook culinair kun je veel beleven in Salvador, de keuken is sterk beïnvloed door het Caribisch gebied en Afrika. In het zuiden van de stad kun je genieten van fantastische stranden en het Atlantische regenwoud. De stad is zeker aan te bevelen voor vakantiegangers.

Iguazu watervallen
De mensen die meer geïnteresseerd zijn in natuurverschijnselen kunnen ook hun geld besteden bij de Iguazu watervallen. In het Argentijns-Braziliaanse grensgebied stort de Inguazu rivier 2,7 kilometer naar beneden, met 20 grotere en 255 kleinere watervallen. De maximale hoogte is 82 meter. Dit unieke spektakel mag op geen enkele Braziliaanse vakantie ontbreken.

Boek jouw vakantie naar Brazilië

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Brazilië? Boek snel jouw vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again