Servicecenter023 75219 20

✔ Vakantie Alanya

Ontdek de mooie stranden, het authentieke oud centrum en het bruisende nachtleven van Alanya. Leuke barretjes met livemuziek, gezellige restaurantjes en openluchtdiscotheken vind je vlak bij de haven.Verder heeft deze badplaats ook veel mooie historische bezienswaardigheden en door deze diversiteit wordt Alanya omschreven als een verrassend, veelzijidge vakantiebestemming!
 

✔ Een selectie van onze populairste hotels in Alanya


De meeste toeristen verblijven vlak bij de haven waar je een kilometerslange boulevard hebt met veel namaakproducten van grote modemerken maar ook Turkse specialiteiten zoals Turks fruit, thee en andere souvenirs. Alanya kent 2 grote stranden: het Kleopatra strand ligt in het westen van Alanya. Dit langgerekte en vrij brede zandstrand is het populairste strand. Het is een ‘Blue Flag Beach’: dit houdt in dat de stranden schoon en veilig zijn. Ten oosten van het schiereiland van Alanya ligt het Keykubat strand. Omdat de zee hier geleidelijk dieper wordt is dit strand populair onder gezinnen met jongere kinderen.
 

Excursietips voor Alanya

 • Het oude centrum van Alanya
  Ga naar het oude centrum van Alanya en maak contact met de vriendelijke inwoners. Je vindt hier kleine winkeltjes, authentieke restaurantjes, mooie moskeeën en typische theehuisjes. Totaal iets anders dan de toeristische boulevard aan de haven!
   
 • Burcht van Alanya
  Dit is een bezienswaardigheid die je eigenlijk wel gezien moét hebben. Het kasteel is gebouwd in de 13e eeuw en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Met een ligging van ca. 250 meter boven zee heb je een geweldig uitzicht over de haven en het Kleopatra strand! 
   
 • Kızıl Kule
  Het symbool van de stad Alanya: Kızıl Kule is een achthoekige toren, opgebouwd uit rode bakstenen. Vroeger was deze toren een belangrijk element binnen de verdedigingswerken van Alanya. 

Meer Turkije-inspiratie?

Bekijk onze vakanties naar: