Actief vakantie vieren op Lanzarote! Dit Canarische eiland bied veel mogelijkheden om actief de vakantie door te brengen. Verder staat het eiland ook wel bekend als het "Hawaii van Europa" door het landschap, zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Ontdek het ‘Hawaii van Europa’

Kunst, cultuur, wijn en het ‘Hawaii van Europa’ – ideaal ook voor individualisten en veeleisende gasten!

 

Vulkanen, grotten, lagunes en architectuur die u gezien moet hebben in Lanzarote

  • Timanfaya Nationaalpark: bezichtig het vulkaanlandschap in het zuiden van het eiland tussen Yaiza en Tinajo.
  • Jameos del Agua: ontdek de door César Manrique vormgegeven grot van het 7 km lange tunnelsysteem .
  • Túnel de la Atlántida. Bewonder een open lavablaas op ca. 20-30 m diepte met onderaards meer, waarin diepzeekrabben huizen.
  • Mirador del Rio: geniet ca. 600 m boven Rio van een betoverend uitzicht op de voorgelegen eilandjes La Graciosa, Montaña Clara en Alegranza.
  • El Golfo: bezoek de groene lagune, die zich in de gedeeltelijk in zee verdwenen krater van de vulkaan Montaña de Golfo heeft gevormd.
  • Teguise: slenter door de voormalige hoofdstad met zijn schitterende oude centrum en koloniale paleizen of bezoek de burcht Santa Bárbara met het piratenmuseum.

 

De mooiste stranden aan de Atlantische Oceaan

Playas de Papagayo is het circa 100 tot 400 m lange strand met lichte, fijnzandige Papagayo-strandgedeelten die door gescheiden worden door natuurlijke lavarotsen en staan bekend als de mooiste stranden van het eiland. Met een lengte van meer dan 2 km en soms meer dan 100 m breed is Playa de Famara het langste strand van het eiland. Het kunstmatig aangelegde zandstrand is zeer uitnodigend om te gaan zwemmen door het prachtige turkooisblauwe water en de eindeloos lijkende breedte. Voor surfers is dit strand eveneens perfect, en is dan ook een bekende surfplek. De twee kunstmatig aangelegde, lichte strandgedeelten met fijn zand ‘Playa Flamingo’ en ‘Playa Dorado’ liggen direct aan de strandpromenade en zijn zo ingericht dat ze perfect zijn om lekker te zwemmen.

 

Ontvlucht de winterkou en beoefen uw favoriete sport op Lanzarote

  • Surfen: het strand Las Cucharas staat bekend als een van de beste windsurfspots op de Canarische Eilanden. Ook kitesurfers en golfsurfers zijn op Lanzarote volledig op hun plek.
  • Mountainbiken & wielrennen: het heuvelachtige noorden van de Costa Teguise biedt uitstekende trajecten in een schitterend vulkaanlandschap.
  • Wandelen: een geliefd wandelgebied vindt u in Los Ajaches, de oudste bergen in het zuidoosten van het eiland.
  • Golf: de golfbanen liggen aan de voeten van de vulkanen en bieden panoramisch uitzicht over de Atlantische Oceaan. Een bijzondere tip is de 18-holes-golfbaan ca. 3 km ten noorden van Teguise.