Ontdek de veelzijdigheid van Gran Canaria tijdens je vakantie! De veelzijdigheid van Gran Canaria maakt het super spannend om het eiland te ontdekken. Van uitgestrekte strand, ruige bergen en diepe ravijnen, van alles is er wel wat op dit eiland. Boek dus snel en ga op ontdekkingstocht!

Ontdek het prachtige landschap van Gran Canaria

De natuurlijke variatie loopt van kilometerlange zandstranden en fascinerende zandduinen tot aan een wild en imposant berglandschap met diepe ravijnen en groene dalen.

 

Maak kennis met de plantenverscheidenheid van het eiland

Jardin Botanico: de botanische tuin ’Viera y Clavijo’ herbergt vele van de ongeveer 500 op de Canarische Eilanden inheemse plantensoorten. De tuin is ca. 27 hectare groot en ligt slechts een paar kilometer van de gemeente Santa Brigida.

 

Duinenstrand, stadstrand of afgelegen baai – voor ieder wat wils

Maspalomas: het wereldberoemde duinenstrand met zijn woestijnachtige landschap loopt maar liefst tot 1,5 km het binnenland in. Hier worden allerlei watersportmogelijkheden aangeboden. Wie rust zoekt, zal in de duinen echter ongetwijfeld ook een rustig plekje vinden. Geniet van het schitterende duinenlandschap tijdens een wandeling naar Playa del Inglés.

 

Puerto de Mogán: het vlak aflopende, lichte zandstrand is aan de zijkant beschermd door een golfbreker en biedt daardoor ideale omstandigheden voor gezinnen met kinderen.

 

Playa de las Canteras: het stadsstrand van Las Palmas behoort met een lengte van meer dan 3 km tot de mooiste stadsstranden ter wereld en wordt niet zelden met de beroemde Copacabana in Rio de Janeiro vergeleken. Hier is altijd wat te doen. In combinatie met de gezellig drukke promenade de perfecte plek om te genieten van het typisch Canarische strandleven.

 

Playa de Amadores: in deze weidse, goed beschutte baai vindt u een 800 m lang, goudkleurig zandstrand en kristalhelder water. Dit vredige strand is populair bij stellen die tegen een romantische achtergrond een dagje in de zon willen doorbrengen. Het is daarom ook niet verrassend dat dit strand het ‘strand van de geliefden’ heet.

 

Actief op Gran Canaria

Wandelen: Gran Canaria heeft een uitgebreid netwerk aan wandelpaden met zowel uitdagende dagtochten als lichte wandelingen.

 

Watersport: op bijna elk strand op Gran Canaria zijn er diverse watersportmogelijkheden te vinden, van jetski tot bananenboot varen, zeilen of duiken is er voor elk wat wils. Ideale omstandigheden zijn er voor zowel kite- en windsurfers als voor golfsurfers.

 

Golf: Gran Canaria heeft meerdere golfbanen in een landschappelijk fraaie omgeving.

 

Fietsen: het milde klimaat van het eiland is uitermate geschikt voor ontdekkingstochten met de fiets, maar het heeft ook wielrenparcours die zeer uitdagend zijn.