Een vakantie op Fuerteventura is ideaal voor rustzoekers om helemaal op te laden. Behalve de eindeloze rust op het eiland kan je ook goed surfen hier! Een ideale combinatie voor de actieveling die ook graag zijn rust pakt.

Het ideale Canarische Eiland voor een rustige vakantie

Rust, kilometerslange droomstranden en een heleboel wind – deze mix maakt het ‘rustige eiland’ bij vakantievierders zo populair. De stranden zijn ondanks hun vulkanische oorsprong licht gekleurd en breed. Door de voortdurende passaatwind is het eiland beroemd geworden als surf-hotspot. Maar ook het binnenland met zijn kale heuvels zal u fascineren.

 

Dit moet u echt gezien hebben op Fuerteventura

  • El Jable-Las Dunas de Corralejo: het aan de Sahara herinnerende duinengebied valt onder natuurbeschermingswet en vormt een interessant contrast met de kleurrijke oceaan.
  • Lajares: hier bevindt zich de beroemde kunsthandwerkschool, waarin traditioneel aardewerk en borduursel worden vervaardigd.
  • Villaverde: in de oudste grot van Fuerteventura, Cueva del Llano, zal de ontstaansgeschiedenis uit de doeken worden gedaan van Fuerteventura en haar geologie. Als oorspronkelijke vulkaantunnel herbergt de grot ook een museum.
  • Museumdorp La Alcogida: dit dorp in de buurt van La Oliva werd opnieuw opgebouwd op zijn oorspronkelijke muren en is voor alle cultuurliefhebbers een bezoekje waard.

 

Uitgestrekte stranden en watersport paradijzen

De lichte, vlak aflopende duinstranden van Corralejo strekken zich uit over een lengte van circa 11 kilometer en zijn een waar zwemparadijs. Costa Calma is niet alleen gigantische groot met zijn circa 26 kilometer lange, lichte zandstrand maar is ook zeker een eldorado voor zonaanbidders, strandwandelaars en met name voor surfers. Het strand van Costa Calma loopt helemaal tot aan Jandía en is te vinden in de gemeente Pájara. Dit strand is niet alleen uitermate geschikt voor zwemmen en zonnen, maar leent zich ook perfect voor watersport.

 

Wind-, golf- of kitesurfen? – Fuerteventura is dé plek

  • Windsurfen: niet voor niets komen elk jaar de beste windsurfers ter wereld in Fuerteventura bij elkaar voor de wereldkampioenschappen – de omstandigheden zijn er gewoonweg ideaal.
  • Golfsurfen: El Cotillo, La Pared en diverse zogenaamde ‘reefbreaks’ staan bekend als hotspots voor golfsurfers.
  • Kitesurfen: kitesurfen wordt steeds populairder en kan perfect worden beoefend langs de kusten van Fuerteventura.
  • Mountainbiken: glooiende heuvels, kale vulkaanlandschappen en eindeloze zandstranden. Ontdek het veelzijdige eiland op de mountainbike.
  • Duiken: de gebieden Morro Jable en Tarajalejo staan bekend om hun fascinerende onderwaterwerelden.
  • Wandelen: steeds meer bezoekers ontdekken de inactieve vulkanen van het eiland te voet en genieten van de schitterende uitzichten.