Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Last-minute naar Abu Dhabi

Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. De stad werd eerst vooral aangedaan door dagjesmensen vanuit Dubai, maar tegenwoordig is het een steeds populairder wordende (strand)vakantiebestemming. Je vindt er een mix van oude gebouwen en nieuwe luxueuze panden. Maak kennis met de traditionele Arabische cultuur, maar verbaas je over de super-de-luxe blingbling hotels. Er zijn enkele grote toeristische trekpleisters te vinden die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens jouw last-minute vakantie in Abu Dhabi.

Bezienswaardigheden Abu Dhabi

Sjeik Zayed Moskee 
De grootste moskee van Abu Dhabi met plek voor tienduizenden moslims. Deze spierwitte gebedsplaats is ook voor de niet-moslim (behalve op vrijdagochtend) gratis te bezoeken. Je kunt een rondleiding doen of op eigen houtje het prachtige interieur met o.a. Swarovski kroonluchters en het grootste tapijt ter wereld aanschouwen. 

Ferrari World 
Stap in een racesimulator of voel die adrenalinekick in de achtbaan Formula Rossa (240km/h) in het grootste indoor themapark ter wereld. De echte diehard Formule 1 fans combineren een bezoekje aan Ferrari World met Yas Marina circuit. 

Emirates Palace Hotel 
Om een nachtje in de duurste suite door te brengen, mag je zo’n €10.000,- per nacht neertellen! Gelukkig kun je ook zonder reservering een bezoekje brengen. 
’s Avonds voor zonsondergang is er een fonteinspektakel voor het hotel. 

Qasr al Watan 
Dit presidentiële paleis met een interieur van bladgoud, marmeren vloeren, kroonluchters en muurschilderingen mag je absoluut niet missen. Je kijkt je ogen uit. 

Etihad Towers 
Het imposante torencomplex bestaat uit vijf wolkenkrabbers. Er wordt onder andere in gewoond, gewerkt, geshopt en je kunt er een hapje eten en drinken. Het is ook mogelijk om hier te overnachten. Vanaf het 360 graden observatiedek op 300 meter hoogte heb je een fantastisch uitzicht over het (bijna) altijd zonnige Abu Dhabi.

Overige activiteiten

Er zijn nog veel meer leuke activiteiten die je in Abu Dhabi kunt doen: 

  • Ga op woestijnsafari met een 4WD of op een kameel, ga sandboarden of bekijk een traditionele buik- en volksdans. Er zijn vele bureaus die dagtours aanbieden; 
  • Shop till you drop in de Marina Mall, één van de grootste winkelcentra van de stad; 
  • Zoek verkoeling in Yas Waterworld, met meer dan 40 glijbanen en attracties; 
  • Strek lekker de benen op de wandelboulevard van Corniche Road. 

Beste reisperiode

De beste periode om Abu Dhabi te bezoeken is van oktober t/m april. De temperaturen liggen overdag tussen de 22 en 34 graden. Het is een stuk aangenamer dan in de zomer. Het kwik ligt dan boven de 40 graden en kan zelfs in de volle zon tegen de 50 graden lopen.

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again