Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Last-minute Izmir

Op 3,5 uur vliegen vanaf Schiphol vind je de derde grootste stad van Turkije: Izmir. Ideaal dus voor een last-minute vakantie! Deze stad ligt hoog in de bergen aan de Egeïsche zee. Izmir staat bekend om heuvelachtige landschappen in combinatie met prachtige stranden. Daarnaast heeft Izmir een bruisende en diverse binnenstad waar vele culturen samen komen. Ook is er in Izmir een zeer uitgebreid aanbod aan hotels waar je kunt verblijven. Deze belangrijke havenstad aan de Egeïsche kust heeft vele andere bezienswaardigheden en activiteiten om te ontdekken.

Bezienswaardigheden Izmir

Vanuit Izmir zijn er diverse badplaatsen makkelijk te bereiken per taxi of huurauto. Je kunt bijvoorbeeld naar de grote, bruisende kustplaats Kusadasi. Maar ook op zoek gaan naar de kleinere, meer afgelegen badplaatsen. Voor ieder wat wils! Kusadasi staat vooral bekend om de vele uitgaansmogelijkheden en er meren geregeld grote cruiseschepen aan. Hierom kun je er ook veel restaurants vinden en andere toeristische trekpleisters zoals: een grote bazaar met typische Turkse (handgemaakte) spullen, meerdere stranden en historische bezienswaardigheden. Als je toch op zoek bent naar een kleinere kustplaats waar je tot rust kunt komen dan is Foca een goede optie. Deze kleine badplaats boven Izmir is gericht op kleinschaligheid. Dit valt op door de kleine hotelletjes en sfeervolle terrassen. Kenmerken voor deze badplaats zijn de witte huizen met rode daken. Naast de diverse uitwijkmogelijkheden is er in Izmir zelf ook genoeg te beleven. De meest hippe en moderne wijk van de stad is Alsanak. Je kunt hier overdag uitgebreid winkelen en ‘s avonds wordt er volop gedanst in de barretjes of onderuit gezakt in een van de shisha bars. In de bazaar genaamd Kemeralti kun je eveneens goed winkelen, maar dan wel in de kleine winkeltjes. Je vindt hier ook een vismarkt met allerlei verschillende soorten verse vis.

Het hele jaar door vakantie in Izmir

In Izmir kan de temperatuur in de zomer oplopen tot ongeveer 35 graden. In het voor of in het najaar is het er iets minder warm met temperaturen rond de 25 graden. Zelfs in de wintermaanden is Izmir nog goed vertoeven. Het kan er dan nog makkelijk 20 graden worden overdag. Daarnaast is het door dit klimaat bij uitstek geschikt om voor Izmir een last-minute vakantie te boeken.

Ben je dus op zoek naar een veelzijdige last-minute vakantie waar veel te doen is, dan is Izmir het overwegen waard. Bekijk hier ons uitgebreide aanbod!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again