Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Last-minute Cesme

De stad Cesme is een buitenbeentje in het toeristische landschap van Turkije. Het is niet alleen een badplaats die buitenlandse zonaanbidders lokt, maar heeft ook een grote aantrekkingskracht op binnenlandse toeristen. Zo trekken vermogende inwoners van het naburige Izmir in de zomermaanden graag naar het aan de westkust gelegen stadje. Vooral de watersportmogelijkheden zijn er geweldig. Het karakteristieke van Cesme is dat het niet direct herkenbaar is als toeristenstad. De plaats herbergt nog veel architectonische hoogstandjes uit het Ottomaanse Rijk. Het zijn dus niet alleen de populaire zandstranden van Ilica of de baai van Boyalik die Cesme als last-minute vakantiebestemming aantrekkelijk maken.

Witte zandstranden

Hoewel de stad Cesme als all-inclusive bestemming nog een relatief korte historie kent, weten steeds meer mensen de aantrekkingskracht van de stad in te schatten. Je kunt er niet alleen genieten van heerlijke witte zandstranden, waar surfen of waterskiën geliefde activiteiten zijn. Het strand bij Ilica heeft nog het meest weg van de Turkse badplaatsen zoals wij die kennen: met veel leuke restaurants en barretjes. De iets buiten Cesme gelegen stranden van Boyalik of het Pirlantastrand en Altinkumstrand zijn rustiger. Wie op zoek is naar een minder bruisende toeristenomgeving en een last-minute in Cesme heeft geboekt, kan daar prima terecht. Maar het zou zonde zijn park of hotel niet te verlaten om bezienswaardigheden van de plaats te bezoeken. Zoals het prachtige kasteel dat een dominante rol in de stad vervult en aan de rand van het stadsplein ligt. De in Ottomaanse stijl gebouwde huisjes naast het kasteel zorgen voor een indrukwekkend tafereel. Nabij het kasteel (met museum) vind je de overblijfselen van een Karavanserai, ooit een overnachtingsplaats voor reizigers, maar tegenwoordig een boetiekhotel. Ook de kerk van Agios Haralambos is een imposant bouwwerk. De karakteristieke windmolens vormen de contouren van de stad.

Bezienswaardigheden in de omgeving

Zoals gezegd, een all-inclusive in Cesme houdt niet in dat jij je niet buiten je verblijf kunt vermaken. Bekende toeristische attracties als Efese of Pergamon worden gekleurd door de geschiedenis van deze locaties. Of maak een trip naar Pamukkale, het natuurfenomeen met de kenmerkende kalkrotsen die als een waterval de omgeving een opvallend karakter geven. Ook een aanrader is een tocht met de veerboot naar het Griekse Chios. In de buurt liggen verder authentieke plekjes als Erythrai, in het dorp Ildiri, of één van de oudste dorpjes van Turkije: Germyan. Iets noordelijker dan Cesme ligt het dorpje Dalyan dat in de zomermaanden bezocht wordt door toeristen die gebruik willen maken van een van de vele modderbaden. Snuif de sfeer op tijdens de weekmarkt in Cesme en eet er sigara borek (gefrituurde deegrolletjes), één van de vele lokale lekkernijen. Aan leuke eettentjes geen gebrek tijdens de zomermaanden, al is Cesme afgezien van de winterperiode altijd wel een bezoek waard.

Ideaal toevluchtsoord

Dat maakt Cesme voor een last-minute reis een ideaal toevluchtsoord. De plaats zelf biedt al genoeg om van te genieten en is vanwege het altijd durende briesje nooit te heet. Maar ook de nabije omgeving is buitengewoon aantrekkelijk. Cesme bindt een zon- en cultuurvakantie aan elkaar.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again