Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Last-minute Alacati

Een vakantiebestemming met zon, zee en strand klinkt als muziek in de oren, helemaal als de bestemming authentiek is, maar ook net zo hip en bruisend. Een last-minute vakantie naar Alacati in Turkije voldoet aan al deze kenmerken. Gelegen aan de westkust van Turkije vind je hier de mooiste witte stranden, charmante huisjes en beachclubs. Niet gek dus dat Alacati de laatste tijd een zeer populaire bestemming onder toeristen is. Het geheim van de authentieke aanblik van de stad? De stenen huisjes worden zo veel mogelijk gerestaureerd en hoogbouw is er verboden. Lees verder over de redenen waarom Alacati als vakantiebestemming zo ideaal is.

Bezienswaardigheden Alacati

De absolute highlight in Alacati is de lokale markt die er iedere week plaatsvindt. Zo heb je een groente- en fruitmarkt vol met onder andere typische lekkernijen, kruiden en wijn. Iedere zaterdag is er een bijzondere antiekmarkt. Overal vind je kraampjes waar bewoners de meest bijzondere antieke stukken verkopen. 

Het is zeker aan te raden de verschillende stranden rond Alacati te ontdekken. Één van de mooiste stranden vind je bij Çesme, het Ilica strand. Het ligt midden tussen de bergen en het water is er prachtig blauw. Andere stranden die de moeite waard zijn, zijn Çark Beach, Ramo Beach en Kum Beach. 

Houd je van cultuur en geschiedenis, dan kun je een bezoek brengen aan de 19e-eeuwse Mary Kerk in het centrum van Alacati. Hier kun je allerlei fresco’s zien. Een andere indrukwekkende bezienswaardigheid zijn de stenen huisjes die allemaal een andere kleur hebben. Sinds 2006 zijn deze huizen cultureel erfgoed. Tegenwoordig kun je er allerlei luxe boetiekjes in vinden of kleine hotels. Het is in ieder geval een geschikte plek voor het maken van prachtige, sfeervolle vakantiefoto’s tijdens je last-minute vakantie in Alacati.

Wat is er nog meer te doen in Alacati?

Naast allerlei interessante bezienswaardigheden, is Alacati ook perfect voor de sportieve vakantieganger. Je kunt er namelijk zowel in de winter als in de zomer heel goed windsurfen en kiten. Er worden hier veel kampioenschappen gehouden. Als je graag eerst wat lessen wilt volgen voor je het water ingaat, dan kan dat bij één van de vele surfscholen. Na de windsurfles kun je de rest van de avond doorbrengen in één van de vele beachclubs of bars, waar veel jonge jetset te vinden is. Daarnaast is het ook een must om het lekkere typische Turkse eten te proeven in één van de vele restaurants in het centrum.

Alacati is een echte aanbeveling!

Het Turkse Alacati is dus een last-minute vakantiebestemming met voor ieder wat wils. Je kunt naar Alacati om te ontspannen en te genieten van de authentieke sfeer en de stranden, maar ook als je opzoek bent naar actie en sport.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again